Almanya Bielefeld’de Irkçı-Faşist Saldırı

Almanya’nın Bielefeld kentinde İranlı mülteci olan 19 yaşındaki bir genç, önce Nazi çeteleri sonra da polis tarafından çarşamba günü ırkçı-faşist bir saldırıya uğradı.

19 yaşındaki genç yürüyüş yaptığı sırada bir grup Nazi çetesinin saldırısına uğradı. Genç darp edilip bıçaklandı, yüzünde ve vücudunda bıçak yaraları oluştu ve boğazı sıkılarak bayıltıldı. Bu yetmezmiş gibi baygın genç, uyandığında sol göğsüne de Nazi sembolü gamalı haç kazındığını belirlendi.

Saldırı üzerine hastaneye giden gencin ifadesini almak isteyen polis ırkçı saldırıyı da sürdürdü. Genci saldırıya dair yalan söylemekle itham eden polis pişkince ifadeler kullandı. Gencin göğsündeki yaranın “yeterince kazınmadığını” ve bunu kendisinin yapmış olabileceğini iddia etti. 

Saldırıya uğrayan genç Resistance’a yaşadıklarını anlattı. Polisin sorgusu sırasında, geçirmiş olduğu travma nedeniyle kendisiyle mesafe konmasını istediğini ifade eden genç, bu isteğinin yerine getirilmediğini dile getirdi. Kendisine baskı uygulandığını, suçlanıp evinde silah bulunduğu iftirasıyla karşılaştığını anlattı. Genç evinin aranmasını kabul etmek durumunda kaldığını aktardı. Alman Polisi ırkçı tutumlarını ev aramasında da sürdürdüğünü aktaran genç arama sonucunda bir şey bulunmadığını ve gencin babasını da sınır dışı edilmekle tehdit etti ifade etti. 

Rise Up ve RJ’den eylem çağrısı

Bielefeld’de ırkçı saldırılara ve polis terörüne karşı mücadele platformu olarak kurulan Rise Up ile birlikte Revoltionärer Jugendbund (Avrupa DGB – RJ) ırkçı-faşist saldırıyı protesto etmek için yarın eylem çağrısı yaptı. Rise Up ve RJ, 14 Kasım saat 15.00’te Bielefeld Merkez Tren Garı (Hauptbahnhof) önünde buluşmaya çağırıyor.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.