Süresiz Açlık Grevi Direnişine Ilgın Güler De Katıldı

Faşist 129 AB Yasasına karşı direniş ve Almanya hapishanelerindeki dört devrimci tutsağa özgürlük mücadelesi büyüyerek devam ediyor.
Eda Deniz Haydaroğlu tarafından sürdürülen süresiz açlık grevi direnişine, Halk Sineması emekçilerinden Ilgın Güler de katıldı.
Ilgın Güler, 8 Mayıs’ta, Nazi faşizmine karşı zaferin yıldınömünde süresiz açlık grevine başladı.

Sovyet Anıtı Önünde SAG Ve Zafer İlanı

Ilgın Güler, süresiz açlık grevine başladığını, 8 Mayıs Pazartesi günü, Berlin’deki Sovyet Savaş Anıtı önünde yaptığı açıklama ile duyurdu.
Ilgın Güler burada yaptığı açıklamada,
Almanya’da geçtiğimiz Mayıs ayında gözaltına alınıp tutuklanan Özgül EMRE, İhsan Cibelik, Serkan KÜPELİ ve Hasan UNUTAN’ın özgürlüğü için;
Faşist 129a-b yasasının kaldırılması için 52 Gündür süresiz açlık grevinde olan Eda Deniz Haydaroğlu’nun yanında süresiz açlık grevine başladığı belirtti.
Açıklama yapılmadan önce Sovyet Savaş Anıtı altındaki odada Nazilere karşı savaşta şehit düşen vatansevreler ve tüm devrim şehitleri için saygı duruşu yapıldı.

Ilgın Güler: Alman Faşizmi Devrimcileri Yargılayamaz!

Güler konuşmasında, Almanya’daki 129a-b yasasının yasal ama adil olmadığını, Almanya’nın iki paylaşım savaşı çıkarttığını ve bu savaşlar sonunda 50 milyon halkı katlettiğini, geçmişi faşizm ile anılan ve milyonlarca halkın katledilmesinden sorumlu olan Almanya’nın devrimcileri yargılayamayacağını söyledi.

Halk Sineması: Zafer faşizme karşı direnen halklarımızın ve bizim olacak!

Süresiz açlık grevine başlayan Ilgın Güler, Halk Sineması emekçilerinden biridir. Halk Sineması, açtığı siteyle halkımızı içeriği dolu filmlerle buluşturmaya çalışıyor, belgeseller hazırlıyor. Ilgın Güler’in süresiz açlık grevine başlamasıyla ilgili açıklama yapan Halk Sineması, Ilgın Güler’in direnişinin de iki talebi olduğunu belirtti:
“Faşist 129a-b yasası kaldırılsın!
Tutuklanan 4 arkadaşımız tutuksuz yargılansın!”

Sosyal ağlarda paylaşın