Su isteyenlere tehdit!

6 Şubat depreminden sonra, 10 binlerce halkın enkaz altında kalmasının sorumlusu AKP faşizmi şimdi de halkı susuz bırakıyor…

1 aya yakın süredir halkın hiç bir sorununa çare olmuyor AKP faşizmi. Aksine sorunun kendisi AKP.
Günlerdir sosyal medya hesaplarından Hatay’da su yok çağrısı yapılıyor. Ara ara TV kanallarında da görülen su sorunu halen çözülmüş değil. Halk kendi olanaklarıyla, başka yerlerden yardımlaşarak temin ettiği suyla bu sorunu çözmeye çalışıyor.
Hatay Valiliği bugün, bir açıklama yaptı. Valiliğin yaptığı açıklama değildi. Asıl olarak halk tehdit ediliyordu. Su sorununu çözüldüğü ve bu sorunu dile getirenler hakkında soruşturma başlatılacağı tehtidiydi bu.

Valiliğin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer veriliyordu: Hatay genelinde deprem sebebi ile meydana gelen şebeke arızaları ekiplerimizin yoğun çalışmaları sonucu giderilmiştir.

İçme suyu olarak damacana ve şişe su kullanılması gerekmektedir. AFAD tarafından bölgeye içme suyu sevkiyatı sürekli olarak yapılmakta olup, yeterli su stokumuz mevcuttur. Sosyal Medyada bu konuda kara propaganda yapanlar hakkında gerekli cezai işlemler yapılmaktadır.

Yani su isteyenler tehdit edilmiş oldu. Haklarında cezai işlem yapılacakmış. AKP faşizmi hiç bir sorunu çözmemiştir, hatta bu çabası bile olmamıştır. Valiliğin yaptığı açıklamada, çözüldüğü bahsedilen su sorunu yoktur. Halk kendi olanaklarıyla bir kaç günlük su sorunlarını çözüyor.

Sosyal ağlarda paylaşın