Soygunda 1 Haftalık Bilanço: 40 bin 857 Kişiye ceza

AKP iktidarı çeşitli gerekçelerle halkı cezalarla soymaya devam ediyor. Korona salgınında halkın sağlığını, can güvenliğini değil halkı nasıl soyabileceğinin hesabını yapıyor.

İçişleri bakanlığının resmi internet sayfasından duyurduğu rakamlara göre 40 bin 857 kişi güya maskesiz yakalanmış. Polis maskesiz yakaladıklarına 900 TL ceza kesiyor.

Yine içişleri bakanlığının bildirdiği rakamlara göre ülkeyi açık karakola çevirdikleri ortaya çıkıyor. Tam 42 bin 407 polis tam 12 bin 927 noktada kontrol yaptı. Bu kadar kapsamlı yoğunlaşmalarının sebebi ise halkın cebinde –kalmışsa-  olanlara el koymak olduğu çok açık. Kameralara yansıyan bazı görüntülerde polisin  (yasaktan haberinin olmaması, dalgın olması, henüz dışarı çıkmış olması, uzun süreli takmaktan bunalıpta kısa süreliğine indirmesi vb) hiç bir mazereti kabul etmediği görülüyor.

Işte 6-13 kasım tarihleri arasında İçişleri bakanlığının halkın hiç bir sorununa seferber etmediği 42 bin 407 polis ile yaptığı kontrol terörünün dökümü :  Aşağıda görülen vakaların hepsi için yüksek miktarda para cezaları kesiliyor. En düşük ceza maske takmamaya ;  900 TL

991 şehir içi ve şehirlerarası toplu ulaşım aracı ile ticari taksi seferden men edildi,

36.873 işyeri tedbirlere uymadığı için uyarıldı, 

107 iş yeri faaliyetten men edildi, 

40.857 kişinin maske zorunluluğuna uymadığı, 389 kişinin ise HES kodu olmadan seyahat ettiği tespit edildi.

Tedbirlere aykırı hareket edenlere (kişi, işyeri, işletme, fabrika vb.) idari para cezası uygulandı. 

Tedbirlere uymadığı tespit edilen 4.922 kişi/işletme hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.