Soma’lı Madencileri Tekmeleyen Yerkel Ticaret Ataşesi Yapıldı

AKP faşizminin sebep olduğu ülkemiz tarihinin en büyük maden katliamından hemen sonra akıllardan hiç silinmeyecek bir fotoğraf kazındı hafızalara. Öyle bir fotoğraftı ki bu, katliama duyulan öfke kadar kalıcılaşan bir öfke yarattı halk saflarında.
Katliam sonrası oluşan öfke, yapılan protesto gösterisinde bizzat Erdoğan’ın özel kalem müdürünün yardımcısı Yusuf Yerkel yerdeki madenciyi tekmeliyordu. Tekmelerken suratındaki ifade öylesine kin ve öfkeliydi ki bu tekme halkın asla affetmeyeceği alçaklığın sembolü haline geldi.

Peki sonra ne oldu ?

Bu kadar tepki toplayan tekmeden sonra Yerkel’e ne yapıldı ?

Yüreği yanan madenciye böylesine öfke ve kinle saldıran Yusuf Yerkel ne yaptı ?

Yerkel’e hiç bir şey yapılmadı.

Yusuf Yerkel sadece attığı tekmeden dolayı, tekme attığı madenciye dava açtı. Yusuf Yerkel’in attığı tekmeden dolayı ayağı incinmiş.

Yerkel’e bir şey yapılmadı derken yanlış anlaşılma olmasın. Attığı tekme hakkında ne bir soruşturma, ne  bir yargılamaya tabi tutulmadı.

Tabii ki bir şey yapıldı. AKP iktidarının hangi mensubu halka karşı işlediği suçtan dolayı ödüllendirilmemiş ki Yusuf Yerkel de ödüllendirilmesin ?

Dün basına yansıyan bilgiye göre Almanya’nın Frankfurt Büyükelçiliği’ne ticaret ataşesi olarak istihdam edildi. Yusuf Yerkel’in herhangi bir ekonomi eğitimi yok. Yani emekçi düşmanı tekme  ödüllendirildi.

Evet tek başına bu atama dahi AKP’nin nasıl halk düşmanı olduğunu gözler önüne seriyor.

Soma davasında hiç bir tutuklu yok.

Hayır sadece bir tutuklu kaldı içerde.  O da Soma’lı aileleri savunan Selçuk Kozağaçlı !

Sosyal ağlarda paylaşın