SMA hastası Öykü için iyi haber! 2,4 milyon dolar toplandı, PEKİ DİĞER SMA HASTALARI NE OLACAK ?

Ankara’da, Spinal Muskuler Atrofi (SMA) Tip 1 hastası olan 26 aylık Öykü Elmalıca için başlatılan kampanyada, yurt dışında gen tedavisi görebilmesi için gerekli olan 2,4 milyon dolar toplandı. Anne Sühal Elmalıca, “Rüyalarımızda gördüğümüz o yürüdüğü zamanları artık gerçekte görebileceğiz” dedi. Baba Hasan Elmalıca ise “Resmi işlemleri başlattık, 10-15 güne kadar Öykü tedaviye ulaşmış olacak” dedi.

Şüphesiz dayanışma ve yardımlaşma ile bir çocuğun yaşama dönmesi çok sevindirici bir haber. Ancak aynı hastalıkla boğuşan yüzlerce bebeğin tedavisi ne olacak sorusu ortada duruyor. Ne olacak yüzlerce çocuğumuz? Kaç çocuk yardımla, bağışla kurtulabilecek?

Neden çocuklarımızı yaşatabilmek için yardıma, bağışa ihtiyaç duyalım? Yaşamak hakkı neden yoksullar için bir lüks olsun?

Sosyalist sistemde halkın sağlık hakkı ÜCRETSİZ karşılanır. Kapitalizmden kalma bu sorun derhal çözülmüştür. Sosyalizmde sağlık haktır. Bu hak devlet garantisi altındadır. Herkes eşit sağlık hizmeti hakkına sahiptir. Çünkü sosyalizm insan temelli bir sistemdir. Hiç bir şey kâr üzerine kurulmamıştır. Her şey emekçilerin, halkın hizmetinedir. Eğitim, barınma, ulaşım, sağlık… gibi tüm yaşamsal ihtiyaçlar devlet tarafından ücretsiz karşılanır.

Ancak yukarda saydığımız tüm yaşamsal haklar kapitalizmde para babalarının, mütahitlerin, okul sahibi patronların, büyük sağlık şirketlerinin kâr araçlarıdır.

Yardımlaşma ile çocuklarımızın hayatının kurtulması çok sevindirici. Bu yardımlaşma hep olmalıdır. Ancak bu şekilde sorunun kökünden çözüme ulaşmasının mümkün olmayacağı da bellidir. Halk sağlığının koşulsuz ve ücretsiz sağlandığı insanca bir düzen için mücadele etmek temel olmalıdır. Bu kampanyalar da bu mücadelenin bir parçası olarak ele alınmalıdır.

Sağlık haktır!

Bu hakkı bizden esirgeyenler, sağlıktan kâr eden kapitalistlerdir,  kapitalistleri koruyan devlettir.

Haklarımıza ulaşmamızı engelleyen düzeni yıkmak ve yerine insanca bir düzen için mücadele etmek haktır.  Sağlıklı ve mutlu yaşamak isteyen herkes bu hakkı kullanmalıdır.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.