Sivas Şehitlerini Andı Özel Güvenlik Saldırdı

Kocaeli üniversitesi diploma töreninde bir öğrencinin Sivas şehitlerini anan bir konuşma yapması sonrasında Özel Güvenlikçiler öğrenciye saldırdı.

Bu arada gözaltına alınan öğrencinin sorduğu soru akıllarda kaldı : AİLELERİMİZ YOKKEN BU KADAR GÜVENLİK BURDA NE ARIYOR ?

Üniversitelere polisin, jandarmanın artık elini kolunu sallayarak girdiği mekanlara çeviren AKP faşizmi Özel Güvenlikçilere de her türlü keyfiliği yapmaları için her türlü desteği verdi bu zamana kadar.  Tek işleri öğrencileri baskı altında tutmak olan ÖGB’lerin öğrencilere saldırdığı, dövdüğü, işkence ettiği defalarca görüldü. Ama yasa dışı olmasına rağmen bu keyfiliklerin cezalandırıldığı görülmedi. Görülmedi çünkü AKP faşizmi ÖGB’leri bunu yapması için üniversitelere konuşlandırdı. Öğrencilerin akademik, demokratik mücadelesini bastırmak, terörize etmek için…

Ülkemiz tarihinin en vahşi katliamlarından biri olan Sivas katliamını lanetleyen öğrenciye saldırma cesaretini ÖGB’ler elbette ki siyasi iktidardan almakta.

Yapılan saldırıyı gören diğer öğrenciler ÖGB’ye müdahale etmek istese de Sivas katliamını lanetleyen ve Şehitleri anan öğrenci ÖGB tarafından gözaltına alındı. O görüntüler kameralara yansıdı :

ÖGB’lerin üniversitelerde öğrencilere saldırılarına dair bir kaç resim:

Sosyal ağlarda paylaşın