Sivas Katliamı – PSAKD Gazi Şehitleri Cem evi Başkanı Göksel Fidan ile röportaj – Video

Gerçek Haber Ajansı olarak Göksel Fidan ile 1993 Sivas Katliamı üzerine bir röportaj yaptık. Bugün Sivas’ta düzenlenecek olan anma mitingi içinde çağrı yapan Fidan ile 5 ayrı videodan oluşan röportajı yayımlıyoruz.

Sivas Katliamı Yıl 1993… 1 Temmuz, Geleneksel 4. Pir Sultan Abdal şenlikleri’nin başladığı gündür.

Gericilerin denetimindeki yurtlara, 1 Temmuz’dan önce başka şehirlerden gerici-faşist gruplar getirilip yerleştirilmiştir. Faşist, gerici gazeteler, 1 Temmuz’dan önce ve 1 Temmuz’da, ırkçı, yobaz yayınlarıyla Pir Sultan şenliğine katılacak aydınları ve alevileri hedef gösterirler. Katliam planlıdır.

1 Temmuz’da gerici-faşist gruplar, standlara saldırmaya çalışırlar ancak buralarda yer yer barikatlar kurularak direnilmesi karşısında bundan bir sonuç alamazlar.

2 Temmuz… Alevlerin göğe yükseleceği gün…

Türkiye’nin, yüreklerimizin yanacağı gün… Kışkırtma, provokasyon doruk noktadadır. “Cihad” çağrıları yapan imzasız ya da “Müslümanlar” imzalı kontra bildiriler dağıtılır.

Cuma namazından çıkan gerici-yobaz-faşist güruh, Hükümet Konağı önünde toplanarak, şenliğin yapılmasına izin veren Vali ve Aziz Nesin aleyhine sloganlar atıyorlar. Gerici-faşist güruh, buradan Kültür Merkezi’ne yöneliyor ve etkinlikler için toplanmış olan 1500 kişilik kitleye saldırıyorlar.

Kitle Kültür Merkezine sığınıp, devrimcilerin önderliğiinde barikatlar kurarak direnip saldırıyı püskürtüyor. Ama saldırı sürüyor.

Saat 16.30 sıralarında sayıları 5 bini bulan gerici-faşist güruh Madımak Oteli’ni sararak, oteli taşlamaya başladılar. Gerici-faşist güruh, Kültür Merkezi önündeki anıtın kaldırılmasını istiyor. Vali’nin onayıyla Pir Sultan Abdal Heykeli vinçle yerinden sökülüyor. Pir Sultan, asıldıktan yüzyıllar sonra, sivas caddelerinde, gerici-yobaz grubun elinde, iplerle bağlanarak cadde boyunca sürükleniyor, tekmeleniyor, parçalanıyor…

Sivas’ın Refah Partili Belediye Başkanı Temel Karamollaoğlu (Şimdi Saadet Partisi genel başkanı), “Gazanız mübarek olsun…” diyor. Artık hava yavaş yavaş kararıyor. Biraz’dan otelden yükselecek kara dumanlar, tüm Türkiye’nin havasını karartacak..

19.45; güruh. Önce otelin önündeki araçları sonra oteli ateşe veriyorlar. Ateş büyüyor, yayılıyor, alevler tırmanıyor, tırmanıyor, tırmanıyor… Madımak oteli, onlarca canımızla birlikte yakılıyor…

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.