Şırıngalı Çikolata Mı Çocuklarımızın Canını Alıyor?

Bir ürünü satabilmek için kapitalistin yapmayacağı şey yoktur. Onu her şekle sokar. Onun pazarlanması, daha fazla satılması için savaşlar çıkartır toplu insan kıyımları yapar.

Bir çikolatayı daha fazla satabilmek için şırınga şeklinde pazara süren bir çikolata şirketi şu ana kadar 2 çocuğun ölümüne sebep olmuş durumda. Kim bilir haberlere yansımayan kaç çocuk zarar görmüştür. Kapitalizmin malını pazarlama hırsı öldürdü çocukları. Kapitalizm öldürdü -yine –

Ankara’da da 7 yaşındaki Mert Yağız Köksal, önceki gün şırınga çikolata yerken öldü. Bu haberin basına yansıması üzerine bir benzer olay da Diyarbakır’da yaşandığı ortaya çıktı. Diyarbakır’da 10 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra 6 Aralık’ta ölen 7 yaşındaki Umut Bilgili’nin şırınga çikolata yüzünden yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Normal şartlarda bu firmanın cezalandırılması, kapatılması sadece iki çocuğun ölümüne sebep olduğu için mahvedilmesi gerekir. Bakalım AKP iktidarı ne yapacak. 2 çocuğun ölümüne sebep olan firmaya bir yaptırımı olacak mı?

ŞIRINGA ÇİKOLATA NEDİR?

Şırınga çikolata, enjektöre benzetilen plastik bir kabın içerisinde satılan akışkan nitelikteki çikolatadır. Bu çikolataların net ve bilindik bir markası bulunmuyor. Enjektör şeklindeki bu şırınga çikolata genellikle okul kantinlerinde ve okul çıkışındaki marketlerde satılıyor.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.