Devlet Yine Katilleri Korudu!

Ankara ve çevre kentlerinde 1993-1996 yılları arasında 19 kişinin zorla kaybedilip infaz edilmesine ilişkin davanın 23. duruşmasında tüm sanıklar beraat etti. Mahkeme, 17 kişinin ölümüne ilişkin suçlanan tüm sanıkların beraatine, Lazem Esmaeılı ve Asker Smıtko’nun ölümüne ilişkin suçlanan sanıkların dosyalarının ayrılmasına karar verdi.

93′-96′ yılları arasında 19 kişinin infaz edilmesine ilişkin açılan ve kamuoyunda “Ankara JİTEM Davası” olarak bilinen davanın 23. duruşması, Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.
Kimlik tespitinin ardından başlanılan duruşmada bir önceki celsede ek süre talebi kabul edilen iddia makamı mütalaasını açıkladı. Sanıkların önceki ifadelerini okuyan iddia makamı, Ayhan Çarkın’ın maddi gerçekliği ortaya koyacak bir delil ifade etmediğini, kesin bir belirleme yapılmadığını öne sürdü.

1993-96 yılları arasında Ankara’da Altındağ Nüfus Müdürü Abdülmecit Baskın’ın da bulunduğu zorla kaybedilen veya yasa dışı keyfi infaz edilen 19 kişiye ilişkin ilk soruşturma 2011 yılında başlatılmıştı
Mahkeme heyeti avukatların beyanlarının ardından kararını açıkladı. Mahkeme heyeti 17 kişinin ölümüne ilişkin ise suçlanan tüm sanıkların beraatine karar verdi.

Alıntı:Gazete Yolculuk /13.12.2019
Link: https://gazeteyolculuk.net/ankara-jitem-davasinda-saniklar-beraatetti/amp?__twitter_impression=true

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.