Silivri’de, işkenceciler hücreye koydukları tutsağın yanına ip ve jilet bıraktı.

Ülkemiz hapishaneleri faşizmin labarotuarına dönmüş durumda. Hapishanelerin dolmasına sebep olan faşizm tutsaklara sürekli olarak her tür işkence yapıyor.

Silivri 5 No’lu L Tipi Kapalı Cezaevi’nde 60 gardiyanın işkencelerinin ardından tutuklular yaşamlarına son vermek istedi. Tutukluların uğradığı işkencenin ulaştığı boyut 6 kişiyi intihar seviyesine getirdi.
İşkencenin ardından hücrelere konulan tutsakların hücresine ip ve jilet bırakıldı.

İşkenceye uğrayan 6 tutsak hayatına son vermek istedi. Hücrelere konulan tutsakların hücresine ip ve jilet bırakılmasının üzerine 6 kişi çeşitli yollar ile intihar girişiminde bulundu. Ferhan Yılmaz ile ismi öğrenilemeyen bir tutuklu yaşamını yitirdi. intihara sürüklenen Coşkun Ağca, Tolga Okçu, Abdulmenav Çetin, H. Masal ile Ali adlı tutukluya dair bilgiye ulaşılmazken, Halil Kasal adlı tutuklunun ise yoğun bakımda olduğu bilgisine ulaşıldı.

Coşkun Ağca’nın ailesi çocuklarının durumunu öğrenmek için hapishaneye avukat gönderdi. İdare ile görüşen aile avukatına idare, Ağca’nın İzmir 2 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevi’ne ambulansla zorla sevk edildiğine dair bilgi verdi. İzmir hapishanesi de bu bilgiyi doğruladı.
Halil Kasal’ın annesi Beyaz Kasal da çocuğunun İzmir’e sevk edildiğini ve şu anda hastanede olduğunu aktardı. Anne Kasal, çocuğunun hangi hastanede olduğuna dair bilgiye ulaşamadığını kaydetti. Anne Kasal, ayrıca yol parası olmadığı için çocuğunu görmeye gidemediğini belirtti.

Aynı cezaevinde bulunan Ercan Morkoç’un da intihara sürüklendiği öğrenildi. Bu gün ailesini arayan Ercan Morkoç, Orhan Hacıoğlu, Abdulmenav Çetin, H. Masal, Tolga Okçu’nun hastaneye götürüldüğü ve daha sonra karantina koğuşunda kaldığı bilgisini paylaştı. Morkoç, Hacıoğlu, Çetin, Masal, Okçu ve Ali adındaki tutukluların kaldığı koğuşa ip ve jilet bırakıldığını ve gardiyanların, “Ölmediniz, şimdi kendinizi tekrar kesin” dediğini aktardı.

Morkoç, ayrıca söz konusu tutukluların ölüm orucuna girdiğini de paylaştı.

Sosyal ağlarda paylaşın