Sevdaya yasak koyanın…

Ölüm Orucu direnişçisi İleri Kızılaltun ve Bahar Kurt’un düğünleri için tutulan salonda düğün yasaklandı dün itibari ile. Kaymakamlık düğünde Grup Yorum şarkıları söylenecek diye düğünü yasaklamış.

Faşizmin korkularını görmek için yasakladıklarına bakmak yeterlidir.

Bir şeye yasak konulmasının sebebi yasak konulan şeyden beklenen tehlikedir.

Faşizm düğünü yasakladı.

AKP faşizmi düğünden de korkuyor.
Nasıl bir tehlike bekledikleri konusunda farklı yorumlar yapılabilir ama, faşizmin kaymakamının yasaklama gerekçesi en bilineni: Grup Yorum türküleri söyleyecekler.

Bir düğünde, Grup Yorum şarkıları söylenecek diye o düğün yasaklanır mı? -üstelik evlenen kişi bir Grup Yorum üyesi-
Ya da daha doğru soru; bir düğün nasıl yasaklanabilir?
Ama yasaklıyor faşizm. Yasaklayabileceğini sanıyor.

Sevdaya izin olmaz diyenlere yasak işlemez!

Sanılmasın ki bu ilk kez yaşanıyor. Sanılmasın ki Grup Yorum ailesi ilk kez böyle bir keyfilikle karşı karşıya kalıyor. İki Grup Yorum üyesinin nişanında yaşananlar akıllardadır. Aynı şekilde, aynı gerekçelerle nişanı yasaklamaya çalışan bu kez alman emperyalizmiydi. Bir kaç yüz kişinin katılacağı nişan için alman polisi seferber olmuştu. NİŞANI YASAKLAMAK İSTEDİLER, AMA OLMADI. Direnişe çarptı ve yine tarihi bir olaya dönüştü…

Asıl olarak bu yazımız ile birlikte yayınlayacağımız videoda İleri Kızılaltun bu yasaklamanın sebebini çok net ifadelerle açıklamış. Tek bir kelime eklemeye ihtiyaç bırakmamış:
Faşizm koşullarında yaşıyoruz, mücadele ediyoruz. Biz faşizmin olmadığı adacıklar yaratacağımıza inanmadık hiç bir zaman. Ne yapacaksak, faşizme rağmen, faşizme karşı ve faşizmi yıkmak için yapıyoruz. Düğünümüz de onun için. Sevdamız gibi… faşizme karşıdır…

Açık ve net.
Ne yapıyorsak faşizmi yıkmak için.
Düğünümüz de onun için. Sevdamız da…
Faşizmin kaymakamı da aynı düşünce ile yasaklamış düğünü. “benim sonumu getirecekler bunlar ise düğünlerini de yasaklarım” demiş belli ki.
Düğünü yasaklamakla düğünün yapılmasına engel olabildi mi peki?
Hayır!*
Faşizmin ahlaksızlık ve onursuzluk tarihine bir yenisi eklenirken onur ve erdemin tarihine bir zafer nişanı daha işlendi…
Baskı, yasak faşizmin doğasında var. Korkusu büyüdükçe baskıya yasağa daha fazla ihtiyaç duyar. İşte bu koşullarda sevdayı koruyabilen, ayakta durabilen, sağa sola sapmadan, eveleyip gevelemeden safını halktan haklıdan yana koyan yarının sahibidir.

Yarının sahibi devrimcilerdir.
Sadece ülkemizin değil tüm dünyanın geleceği devrimcilerin ellerinde şekillenecektir.

Ve o gelecekte sevdaya yasak koyanların yeri olmayacak.

*Ölüm orucu direnişçisi İleri Kızılaltun ve Grup Yorum emekçisi Bahar Kurt’un evliliklerini ve zaferlerini kutluyoruz…

Sosyal ağlarda paylaşın