Schneider’de Yasağa Rağmen Grev Devam Ediyor!

23 Ocakta greve başlayan ancak grevleri AKP tarafından yasaklanan Schneider Enerji işçileri, AKP iktidarının yasak kararına rağmen greve devam ediyorlar.
Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası’na (MESS) üye 11 fabrikada çalışan işçiler, toplu sözleşmesi görüşmelerinde ek zam taleplerinin karşılanmaması nedeniyle 4 Ocak’ta uyarı eylemlerine başladılar. Kocaeli Çayırova’daki Schneider Enerji işçileri taleplerinin karşılanmaması üzerine de 23 Ocak’ta greve çıktılar.
Ancak grev AKP faşizmi tarafından yasaklandı.
Grevin Cumhurbaşkanlığı tarafından yasaklanmasına rağmen, grev pankartı asıldı ve greve devam ediliyor.

“YASAKLARI TANIMIYORUZ”


Birleşik Metal İş Sendikası ve İşçiler tarafından yapılan açıklamalarda, “Taleplerimiz karşılanana kadar grevimize devam edeceğiz” denildi.
Schneider Enerji İşyeri Baştemsilcisi Savaş Sümbül, yasak kararı karşısında şöyle dedi:
“iktidarın grevimizi yasaklamasından sonra fabrikamızın tüm işçileri bu yasağa rağmen grev ateşinin etrafında toplanıp büyük bir sesle, büyük bir güçle … Cumhurbaşkanı’nın almış olduğu bu kararı asla tanımadığımızı … ifade ediyoruz.
İşçi sınıfının bir nebze olsun enflasyon altında ezilmemesi… için, girmiş olduğu bu yolda taleplerimiz karşılanana kadar grevimize devam edeceğiz, yasakları tanımıyoruz”.

METAL-İŞ: “GREV, Cumhurbaşkanı’nın yasağı ile değil, sözleşmenin imzalanmasıyla biter!”

Birleşik Metal İş Sendikası ise, grev yasağına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şunları belirtti:
“Green Transfo Energy’de (Schneider Enerji) 23 Ocak Pazartesi günü grev uygulaması başlatılmıştır. Bugün ikinci gününde olan grevimiz üyelerimizin tam katılımıyla devam etmektedir.

Ancak ne işverenler ne de hükümet Anayasal bir hak olan grev uygulamasına tahammül edememektedir. … İşverenler, istedikleri zaman Cumhurbaşkanı’na grev erteleme kararnamesi yayınlatmaktadır.

Erteleme kararına rağmen Bekaert’de sendikamız 18 gün grev uygulamasına devam etmiştir. Yasağa rağmen sürdürdüğümüz grev… işçilerin kazanımlarıyla sonuçlanmıştır.
Bugün de aynısı geçerlidir.
Green Transfo Energy grevimiz grev yasağına rağmen devam edecektir. Grev Cumhurbaşkanı’nın grev yasağı ile değil, sadece üyelerimizin iradesi ve toplu iş sözleşmesinin imzalanmasıyla sona erecektir.”

Sosyal ağlarda paylaşın