Halk düşmanı katil Saadettin Tantan defalardır 19 Aralık davasına tanık olarak çağırılıyor fakat her seferinde bir bahane bulup katılmıyor.
Tantan, “Hayata Dönüş” ismi verilen katliam davasının bugünkü duruşmasına sağlık raporu ileterek katılmadı. Daha önce de adresi bulunamadığı ve “güvenlik riski” gerekçeleriyle katılmamıştı. Mahkeme, duruşmaya gelmesi yönünde tekrar ara karar verdi.

28 devrimcinin vahşete varan yöntemlerle katledildiği dava 21 yıldır sürüyor. Evet tam 21 yıldır halk çocuklarının katledildiği dava sonuçlanmıyor. Tek bir tutuklu yok. Ama halk çocukları yargılandığında hiç bir delile gerek duymadan, tutuksuz yargılanma hakları dahi tanınmıyor. Hapishaneler tutuklu yargılanan devrimcilerle dolu.

Mahkeme Tantan’ın tanık olarak dinlenmesine, olaydan tam 21 yıl sonra karar verdi.

Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi, davanın 9 Aralık 2021’de görülen 44. duruşmasında, dönemin İçişleri Bakanı Sadettin Tantan ile Ceza ve Tevkifevleri Müdürü Ali Suat Ertosun’un duruşmada dinlenmesine hükmetti.

Dosyanın müdahil avukatlarından Güçlü Sevimli, bianet’e yaptığı açıklamada bu kararı, “21 yıl sonra operasyonun iki sorumlusu, dönemin İçişleri Bakanı ile Ceza ve Tevkifevleri Müdürü, tanık sıfatıyla da olsa ilk kez dinlenecek. Bu kişilerin dinlenmesini yıllardır talep ediyorduk ve sürekli reddediliyordu, ilk kez kabul edildi. Dosyada zaten Tantan imzalı harekat planı var, mahkeme huzurunda dinlenecek olmaları kayda değer bir gelişme” diye yorumlamıştı.

HEM KATİL HEM KORKAK

28 halk çocuğunu katlederken tv karşısına geçip kükreyen Tantan mahkemeye tanık olarak katılmaya bile cesaret edemiyor. Korkuyor!
Bundan önceki duruşma çağrısına bakanlık “Tantan’a ait güncel adres bulunamadı” şeklinde yanıt verdi. Eski Bakan’ın adresini bulamıyordu koca bakanlık.
Sonrasındaysa Tantan “güvenlik riski bulunduğu gerekçesiyle” duruşmaya katılamayacağını mahkemeye.

Mahkemeye tanık olarak katılmaya korkuyor Tantan. Gerçekten adalete, yani halka hesap vereceği gün geldiğinde ne yapar kim bilir?

Sosyal ağlarda paylaşın