Savunma Mitingi Öncesi Ankara’da 15 Gün Süreyle Tüm Eylemler Yasaklandı

Çoklu baro teklifine karşı avukatların 3 Temmuz’da Ankara’da gerçekleştireceği Büyük Savunma Mitingi öncesi Ankara İl Umumi Hıfzıssıhha tüm eylem ve etkinlikler salgın bahane edilerek 15 günlük yasak getirdi. Ankara Valiliğinin sitesinden yasağı duyuruldu.


ANKARA BARO BAŞKANI SAĞKAN: KARAR EVRENSEL HUKUKA AYKIRI

Ankara Valiliğinin yasak kararına Ankara Baro Başkanı Erinç Sağkan tepki göstererek, “Pandemi koşullarının gerekçe edilmesi inandırıcı değil. Bu kararın açıkça yarın Ankara’da yapılacak olan son derece barışçıl, içerisinde hiçbir gayri yasal unsur taşımayan hak arama hürriyetimizin engellenmesine dönük bir bahaneyle üretildiğini düşünüyorum” dedi. Türkiye’de anayasal hakların ciddi bir tehlike altında olduğuna vurgu yapan Sağkan, “Maalesef pandemi buna buna gerekçe olarak sunulmaktadır. Ankara girişinde baro başkanlarına yapılan zulmün bir değişiği yarınki gösterinin engellenmesiyle tekrar ortaya konmuştur” dedi.


Ankara Valiliği ile yaptıkları görüşmelerde başvurularını eksiksiz yaptıklarını ve tüm pandemi kurallarına eksiksiz uyacaklarını belirten Sağkan, “Buna rağmen ‘15 gün süreyle’ diye ifade edilen bu gösterinin engellenmesi tamamen anayasaya aykırıdır” diyerek yasal başvuruda bulunacaklarını belirtti. Sağkan, “Yargı bağımsızlığının olmadığı bir ülkede hıfzıssıhha kurulu ve valilik kararlarıyla tamamen anayasaya aykırı hukukun evrensel ve temel prensibine aykırı kararlar çıkarabilirsiniz. Çünkü bu kararları denetleyecek ve fren mekanizması olacak bir yargı sistemimiz maalesef kaldırılmıştır. Sadece çok üzgün olduğumu belirtmek isterim” ifadelerini kullandı.

AKP faşizmi bir kez daha verilen bu yasakla tüm direnişleri bastıracağını düşünüyor. Bugün yapılan bu açıklama AKP iktidarının ne kadar korktuğunun bir göstergesidir.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.