AKP Faşizmi Altında Baroların Bölünme Teklif Görüşmeleri Başladı !

AKP’nin baroların yapısını değiştirmeyi hedefleyen kanun teklifinin Meclis’teki ilk görüşmelerine Adalet Komisyonu’nda başlandı. Baro başkanları Adalet Komisyonu’ndan izin çıkmayınca Meclis’e alınmadı.


AKP’nin baroları bölmeyi ve anti demokratik bir yapıya kavuşturmayı amaçladığı kanun teklifinin Meclis’teki ilk görüşmeleri TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu salonunda gerçekleşiyor. Bir yandan AKP faşizmi eylemleri ve direnişleri korona bahanesiyle yasaklarken görüşmelerin yapıldığı salonda koronavirüs salgınına karşı hiçbir tedbir alınmadığı ve sosyal mesafe kuralına uyulmadığı görüldü.


BARO BAŞKANLARI MECLİS’E ALINMADI

Başkanlar, doğrudan baroları ilgilendiren teklifin görüşmelerine katılmak için TBMM önüne geldi ancak Adalet Komisyonu’ndan izin çıkmayınca Meclis’e alınmadılar. Başkanların Adalet Komisyonu’ndaki toplantıya katılma talepleri muhalefet milletvekilleri tarafından dile getirildi.

İSTANBUL BAROSU BAŞKANI: BU FOTOĞRAFI KİMSEYE GÖSTERMEYİN, UTANIYORUM


İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, baro başkanlarının Meclis’in kapısında oturduğu fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaştı. Durakoğlu, “Fakültede okuduğuma göre, TBMM komisyonları paydaşlarını çağırarak teklifi olgunlaştırması gerekiyor. İçeride Avukatlık Yasası görüşülüyor. Baro Başkanları içeri giremiyor. Bu fotoğrafı kimseye göstermeyelim. Ben utanıyorum” ifadelerini kullandı.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.