Sanata Sanatçıya Hapis

Tiyatrocu Orhan Aydın’a 11 ay 20 gün hapis cezası verildi, ertelemesiz!

Suç(!) yine aynı: Cumhurbaşkanı’na hakaret.

Halktan yana sanat yapan, sanatçı kimliğine uygun işler yapanlar AKP faşizminin hedefinde.

Aydın hakkında Kuşadası Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Derneği’nin 2 Temmuz 2017’deki Sivas Katliamı anmasındaki konuşması nedeniyle dava açılmıştı.

Yaptığı konuşmada “Canlarımızın hiçbirinin kanı yerde kalmayacak. Bunu bu ülkeyi yönettiğini söyleyen diktatör bozuntusu ve tayfası duysunlar” diyen Aydın’a dava açılmıştı.

Yaptığı konuşmanın hiç bir yerinde cumhurbaşkanı geçmediğinin altını çizen Aydın kararı bir üst mahkemeye taşıyacaklarını açıkladı.

Sivas katliamı ile ilgili yaptığı açıklama elbette iktidarın hedefine girmeniz için yeterli bir sebep. Zira Sivas katliamının sorumluları bizzat kendileridir. Kadroları, milletvekilleri ileri gelenleri ya katliamı direk organize etmişler, ya katliamda bir fiil bulunmuşlar ya katillerin avukatlıklarını yapmışlar… Sivas katliamı davasında yargılananların tamamının zaman aşımı ile  tahliye olmasını  Erdoğan ”Milletimiz için, ülkemiz için hayırlı olsun. Zaten onlar da söylüyorlar… Yıllar yılı içerde olan vatandaş, içlerinde kaçak olanlar vardı.” sözleri ile karşılamıştı.

Orhan Aydın’a verilen hapis cezası sadece sanata ve sanatçıya verilen ceza değil Sıvas katliamının açıktan savunulmasıdır…

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.