“Sanata Özgürlük” Konseri 26 Şubat’ta

Sanat baskı altında. Sanatçılar baskı altında.

Grup Yorum üyeleri, bu baskılara karşı çok çeşitli eylemlerle başlattıkları mücadeleyi bugün ölüm orucu biçiminde sürdürüyorlar.

Bir çok sanatçı, yarın, 26 Şubat’ta Grup Yorum’a ve tüm diğer sanatçılara yönelik baskılara karşı seslerini “Sanata Özgürlük” konseriyle yükseltecekler.

Türkiye Yazarlar Sendikası, PEN, Sanatçılar Girişimi, Sanat Meclisi ve Dünya Şiir Hareketi öncülüğünde gerçekleştirilecek olan konserde, sanatçılar, sanatın diliyle, aralarında Grup Yorum üyelerinin de bulunduğu sanatçılara karşı uygulanan baskılara son verilmesini talep edecekler.

Konsere şu sanatçılar katılacak:

Adnan ÖZYALÇINER, Ataol BEHRAMOĞLU, Ali Ekber EREN, Aynur HAŞHAŞ, Avni SAĞLAM, Ali ÇAĞAN, Adem Aslan DOĞAN, Ayla YILMAZ, Cezmi ERSÖZ, Dünya Şiir Hareketi, Ekrem ATAER, Ece ATAER, Heybe TİYATRO, Halil İbrahim ÖZCAN, İbrahim KARACA, İkbal KAYNAR, Mehmet ESATOĞLU, Mustafa KÖZ, Mehmet GÜMÜŞ, Nevzat ÇELİK, Orhan AYDIN, Pınar AYDINLAR, Ruhi Su Dostlar Korosu, Serhad RAŞA, Sanat Meclisi, Sanatçılar Girişimi, Sanat Meclisi Bileşenleri, Türkiye Yazarlar Sendikası, Türkiye Pen Yazarları Derneği.

26 Şubat’ta 18.00-22 arasında yapılacak olan konserin yeri ise, İstanbul Avcılar’da Barış Manço Kültür Merkezi.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.