Aydınlar Destek Açlık Grevinde

Ölüm orucunu sürdüren Grup Yorum üyelerine destek için aydınlar ve sanatçılar da destek açlık grevine başladılar.

22 Şubat’ta Küçükarmutlu’daki direniş evinde başlatılan aydınların açlık grevi, bugün, 25 şubatta, yeni sanatçıların katılımıyla sürüyor.

*

Direnişteki Grup Yorum’a destek açlık grevi, 22 Şubat’ta Pınar Aydınlar tarafından başlatıldı.

Açlık grevinde nöbeti 23 Şubat’ta Temel Demirer, 24 Şubat’ta ise akademisyen Sibel Özbudun, akademisyen Yücel Demirer ve yazar Erdal Yıldırım devraldı.

Destek açlık grevi bugün de şair, yazar, müzisyen İkbal Kaynar ve müzisyen Alican Çakır tarafından sürdürülüyor.

Sibel Özbudun: “GRUP YORUM YAŞASIN”

“Helin Bölek ve İbrahim Gökçek özgürlüğe ve adalete aç… Aslında hepimiz adalete ve özgürlüğe açız… Demokratik kamuoyunun bu çığlığa kulak vermesi gerekiyor….

İbrahim de tahliye oldu, onu da bağrımıza basabilmek için bekliyoruz. En çok da onları yeniden sahnede göreceğimiz, türkülerine eşlik edeceğimiz günleri bekliyoruz. Özgürlük ve adalet için yaşasın Grup Yorum. Grup Yorum yaşasın!”

Yücel Demirer: “Gökçek ve Bölek’in eylemi, zorbalığa sistemli bir hayır demektir.”

“Ölüm oruçları, artık belli bir sınırda… Türkiye zor bir süreçten geçiyor… Tarihin her döneminde olduğu gibi yine sanatçılar en önde yürüyor… İbrahim Gökçek ve Helin Bölek’in eylemi, ülkenin içinden geçtiği baskı ve zorbalık dönemine karşı sistemli bir hayır demektir.

Sanatçıları baskı altında olan bir ülkede, fabrikada, tarlada, pazarda, üniversite kampüslerinde sağlıklı bir hayattan bahsetmek mümkün değildir.

Ölüm oruçları, düşünce ve ifade özgürlüğünün eksikliğinin hissedildiği bir süreçte yapılıyor… Bu eylem, hukukun evrensel ilkelerinin ayaklar altında çiğnendiği bir süreçte yapılıyor.

İbrahim ve Helin ülkenin normale dönmesi için bu eylemi yapıyorlar. Ben de bunun için buradayım. Burada olmaktan da onur duyuyorum.”

Erdal Yıldırım: “Grup Yorum’la yan yana olmak lazım”

Yüzlerce yıldır bu topraklarda baskı, zulüm ve savaşlar var. Grup Yorum bu ülkede verilen demokrasi mücadelesi için önemli bir yerde duruyor.

Grup Munzur üyesi Şenol Akdağ ve Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek tahliye oldular… fakat hala cezaevlerinde binlerce özgürlük mahkumu var. Kendine insanım diyen herkes sürdürülen baskı politikalarına karşı, hem diğer kesimlerle, hem de türküleri yasaklanan, kültür merkezleri durmadan basılan Grup Yorum’la yan yana olması lazım.”

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.