Şam’da Ortak Açıklama: “Aksa Tufanı, Milletin Toprağı Ve Kutsalları Savunma Savaşıdır”…

Şam’daki Suriyeli kuruluşlar ve Filistinli gruplar, Aksa Tufanı’nın, milletin toprakları ve kutsal mekanları savunma savaşı olduğunu, gurur duyduğunu ve işgal altındaki Filistin’deki halkın yanında durduğunu vurguladı.

Filistin direniş grupları, Uluslararası Kudüs Vakfı – Suriye ve Filistin halkını desteklemek ve Siyonist projeye direnmek için Suriye Arap Halk Komitesi tarafından imzalanan bir açıklamada şunları söyledi: “Filistin halkının öncülüğünde, Arap ülkelerinden savaşçıların katıldığı, Suriye ve Mısır Arap ordularının yürüttüğü Ekim Kurtuluş Savaşı’nın 50. yıl dönümünü saygıyla anırken, teröristler ve onların Suriye topraklarındaki günahkar işgalci efendileri, İşledikleri suçların dehşetinin tarihin gidişatını değiştirebileceğini hayal ederek, Homs’taki Harp Okulu öğrencilerini hedef alan korkunç bir suç işlediler.”

Suriyeli ve Filistinli gruplarına yaptığı ortak açıklamada, “hain saldırıdan sonra uzun sürmedi, ertesi gün, 7 Ekim 2023’te dünya, Filistin’deki direniş kahramanlarının, düşman hatlarını delip geçerek, Filistin’in temiz topraklarında onlarla çarpışması mucizesiyle uyandı. (…) Tüm şehir ve köylerinde Filistin halkına yönelik zulmü günlük bir saldırı eylemi haline getiren subayları ve günahkâr saldırganları öldürüp yakaladılar. Bu geçiş, Suriye halkının on yılı aşkın süredir gösterdiği kararlılığın, Suriye ve Filistin’in kimliğini ve Araplığını, tüm Arapların Araplığını cesurca savunmasının bir devamıydı’’ ifadelerine yer verildi.

Yapılan açıklamanın devamındaki şu ifadeler dünya halklarına mesaj içeriyordu: “toprağa ait olmak, onu sevmek, onu savunmak ve ona şehit olmak, makine ve teçhizatla değil, kadim tarihle, coğrafyaya ve vatana gerçek ve tarihi aidiyetle yaratılır.”

(Bu haber Suriye’de yayın yapan Sana ajansından alınmıştır.)

Sosyal ağlarda paylaşın