Şaban Vatan: çocuğumun hesabını versinler


Giresun’un Eynesil ilçesinde yaklaşık 1 yıl önce evinin önünde yaralı bulunup kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 11 yasındaki Rabia Naz Vatan’ın babası Şaban Vatan’ın adalet arayışı devam ediyor.

Meclis’te kendisine destek olan TİP’li milletvekili Barış Atay’la birlikte bir açıklama yapan Şaban Vatan ‘çocuğunun ölümünün üstünü örten sözde hatırı sayılı kişilerin de dokunulmazlıklarının kaldırılıp yargılanmasını’ istedi. Şaban Vatan şunları söyledi:

“Geçen pazartesi günü Nurettin Canikli Twitter’dan madde madde bir açıklama yapıyor, ‘Baba acılı olduğu için bugüne kadar bir suç duyurusunda bulunmadım, üzerine gitmedim’ diye. Babaya akıl yargılaması yapıldı 21 Mart’ta. O tarihten altı gün sonra da bizzat Nurettin Canikli’nin yaptığı suç duyurusunda ifade verdim. Ve bunu geri çektik diyorlar, nasıl geri çekmişler? Babanın zaten cezai ehliyeti alındı. Sağ olsunlar, Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne ‘kesin’ yatış olarak sunulmuş bir durumla cezai ehliyeti kaldırılmış olan bir vatandaşa sen nasıl suç duyurusu yapıyorsun? Kanunları mı bilmiyorsunuz Nurettin Canikli? Artık yetkililer bu konuda duyarlı olsunlar ve Rabia Naz için adalet arayışımızda bahaneler üreterek karşımızda durmasınlar. Rabia Naz’ın canına kıyılana kadar ve bu örtbasın içinde Nurettin Canikli’nin isminin olduğu zamana kadar AKP’liydim. Kusura bakmasınlar, çocuğumun hesabını versinler, katilleri ortaya çıkarsınlar.”

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.