Sabah Yazarlarından Halkımıza: ”Ayılar, Zeka Özürlüler” – ALÇAKSINIZ!

”sizinki ne yazık ki geri zekalılık da değil.. öyle olsa masum sayılırdı.. ama sizinki en ileri alçaklık, en ileri namussuzluk, en ileri şerefsizlik…”

10 Nisan günü sadece 2 saat öncesinden sokağa çıkma yasağı ilan etti AKP. İki saatiniz var, iki gün sokağa çıkamayacaksınız, çıkarsanız bedelini de ödersiniz dediler halkımıza. Uzun süredir devam eden bir korku, merak ve belirsizlik içerisindeydi insanlar. Virüs yayılıyor, ölümler çoğalıyor… Neler olacak, açıklamalara güvenen yok. ”Saklanılıyor, gizleniliyor gerçekler”, hemen herkesin dilinde bu sözler korkuyu ve paniği büyüten asıl neden de bu zaten. Halkı korumak ve onun sağlığıyla yükümlü olması gereken bir hükümete güvenen yok! Halk için değil halka karşı örgütlenmiş bir devlet!

Böylesi bir süreçte iki saat öncesi bir açıklama paniği büyüten bir olaya dönüşüyor. Ve ardından yaşananlar; insanların marketlere, fırınlara akın etmesinin nedeni halkın cahilliği değil yaratılan panik havasıdır. AKP bu yaşanan olayda kaosun doğrudan sorumlusudur.

AKP’nin sözcüsü Sabah gazetesi yazarları Engin Ardıç ve Mehmet Barlas bugün yayınlanan yazılarında halkımıza hakaret ediyorlar.

Ardıç, “Ayı” diyerek hakaret ederken, Barlas ise “zeka özürlüler” diyor.

”İşbu yasak alt tabaka için konulmuştur.
Çünkü hava henüz serin olsa da güzel, baharın ucu göründü, hafta sonu bunları “zaptetmek” mümkün olamayacaktı.” diyor Ardıç.

”Küçük burjuva yasaklara büyük ölçüde uyum sağladı.
..
Arıza çıkaran lumpenproletaryadır.” diye ekliyor.

***

Barlas’ın yazısından ilgili bölüm ise şöyle:

Zeka özürlüler

Yasak başlamadan önce gece yarısı sokakları, meydanları, marketleri dolduranları ise büyük çoğunluk “Koronavirüs salgınını umursamadıklarına göre bunlar zeka özürlü olmalılar” diyerek televizyon haberlerinden izledi.”

Tuzukuru yandaş gazeteci bozuntuları sizinki ne yazık ki geri zekilalık da değil.. öyle olsa masum sayılırdı.. ama sizinki en ileri alçalık, en ileri namussuzluk, en ileri şerefsizlik…

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.