Rotterdam’da Bir Ses… Ölüm Oruçlarının Sesi…

Grup Yorum emekçilerinden Betül ve Bergün’ün babası Erdem Varan, Hollanda Rotterdam’da Ölüm Oruçlarının sesi olabilmek için yine meydandaydı.

Direnişlerin başladığı günden bugüne defalarca, kimi zaman tek başına da olsa meydanları terk etmeyen bir babanın sesi yankılanıyor Hollanda’da…

Ülkemizde devam eden bir direniş var. Grup Yorum, Mustafa Koçak ölüm orucuna devam ediyor. Halkın Avukatları, tutsak Özgür Karakaya ve Didem Akman ölüm orucunda. ”Ne baskılar, Ne korona salgını onların sesini duyurmamıza engel olamayacak” diyen Varan; virüs nedeniyle sokakların sakin olmasına, eve kapanın çağrılarına rağmen Rotterdam Noort Plein meydanında, 11 Nisan’da, 1 saat saat boyunca eylemini sürdürdü.

İBRAHİM VE MUSTAFA’yı daha çok sahiplenelim, onları yaşatmak bizim elimizde” diyen baba Varan ”onların sesini bugün daha gür haykırmak zorundayız, sokaklarda, meydanlarda… olmadı kronadan dolayı çıkamıyorsak bile yapılacak çok şey var, açlıklarına ortak olabiliriz, onlar için video yapıp açlıklarını paylaşabiliriz..” diye seslendi.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.