Roboski devam ediyor… Mehmet Ekinci katledildi.

Hakkari’nin Derecik ilçesinde sınır ticareti yaparak geçimlerini sağlayan köylülerin üzerine helikopterden askerlerce ateş açıldı. Açılan ateş sonucu 14 yaşındaki Vedat Ekinci hayatını kaybetti.

Roboski’de yine köylülere savaş uçakları tarafından bomba yağdırılmış, olayda 17’si çocuk 34 kişi katledilmişti.

Katliam devam ediyor. Bu sefer de Vedat Ekinci katledildi. Faşizm kana doymuyor.

Valilik yaptığı açıklamada şöyle denildi:

“01.08.2019 günü Kuzey Irak sınırından İlimiz Derecik İlçesi sınırına 2 kilometre mesafede sınırlarımız dışında ülkemiz sınırına terör örgütü tarafından yoğun olarak kullanılan bölgeye kaçak yollarla girmeye çalışan şahıslara sınır birliklerimiz tarafından dur ihtarında bulunulmuştur. Ancak dur ihtarına uymayarak sınırımıza doğru Kuzey Irak tarafından ilerleyen şahıslara angajman kuralları gereği uyarı ateşi yapılmıştır. Bölgenin engebeli ve kayalık olması sebebiyle seken mermi çekirdeği 1 vatandaşımızın yaralanmasına sebebiyet vermiştir. Yaralı vatandaşımız olay yerinde bulanan Hudut Birliklerimize ait araçlar ile Derecik Sahra Hastanesine kaldırılmış, yapılan tüm müdahalelere rağmen maalesef hayatını kaybetmiştir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Kamuoyuna saygıyla duyurulan bir katliam açıklaması daha. Ülkelerarası savaş koşullarında uygulanan “angajman kuralları” halka karşı uygulanıyor. Bu nasıl bir pervasızlıktır. Halka savaş açtığınızı mı anlatmaya çalışıyorsunuz? Ya kurşun sekmesi diyebilmek? Helikopterden ateş açıp kurşun sekmesi demek Roboski’de savaş uçağından bomba atıp ‘bomba sekti’ demek gibi birşey.

AKP iktidarı Mehmet Ekinci’yi katlederek kürt halkına yönelik katliamlarına devam ediyor.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.