Ferhat Gerçek hakkında 2 yıl sonra dava


2017 yılında Yürüyüş dergisinin polis tarafından baskını sırasında orada bulunan Ferhat Gerçek, gözaltına dahi alınmamasına, aradan 2 yıl geçmesine rağmen örgüt üyeliği iddasıyla dava açıldı.

Polis 2017 yılında Sarıgazi’de bulunan Yürüyüş dergisi bürosunu basmış, dergi çalışanlarını işkenceyle gözaltına almıştı. Bu sırada büroda bulunan Ferhat Gerçek, gözaltına dahi alınmamıştı. Daha sonra o gün gözaltına alınan dergi çalışanları hakkında örgüt üyeliği iddasıyla dava açılmıştı.

Aradan geçen 2 yılın ardından savcılık aynı gün Yürüyüş dergisi bürosunda Ferhat Gerçek’in de olduğunu hatırlayıverdı! Ya da birileri “hiçbir yerden emir almayan bağımsız yargı”ya hatırlattı ki bu sefer de Ferhat Gerçek hakkında savcılık iddaname düzenledi.

Savcının iddanamesinde DHKP-C’nin tarihi, ideolojisi hakkında uzun değerlendirmeler yapılmasına rağmen Ferhat Gerçek hakkındaki örgüt üyeliği iddasına kanıt olabilecek bir belgeye yer verilmediği görüldü.

Savcılığın kanıt olarak sunduğu şeyler arasında baskın sırasında işkenceyle gözaltına alınan çalışanların attıkları sloganlar ve bu kişilerin hukuksuz baskına ve gözaltılara direnmeleri.

Tüm iddanamede Ferhat Gercek ile ilgili geçen bölüm ise şöyle:

Hukuksuz bir baskın, işkence ve gözaltı, yürüyüş dergisi çalışanları hakkında dava ve en nihayetinde aradan geçen 2 yılın ardından “Biz unutmuşuz, o gün sen de ordaydın o zaman sen de teröristsin” denilerek Ferhat Gerçek’e açılan dava.. İşte size faşizmin ‘bağımsız yargısının’ kısa bir hikayesi

Ferhat Gerçek Kimdir?

Ferhat Gerçek, Yenibosna’da 7 Ekim 2007’de Yürüyüş Dergisi satarken sırtından vurulduğunda 17 yasındaydı. Polis kurşunuyla felç kalan Ferhat, o zamandan beri tekerlekli sandalyede. Ferhat’ın sırtından vurulmasıyla ilgili açılan davada Polislere 10,5 yıl ceza istemiyle dava açılırken, Ferhat ve davadaki diğer sanıklar 15 yıl hapisle yargılandı.Dava 2013’te sonuçlandı ve polislere 2’şer yıl 6’sar ay hapis cezası verildi. Gerçek ise “polis aracına zarar verdiği ve polise hakaret ettiği” gerekçesiyle 3,5 yıl ceza aldı.

2007’de Yürüyüş dergisi satarken polis tarafından vurularak sakat bırakılan Ferhat Gerçek bu sefer de Yürüyüş dergisi bürosunda bulunmaktan dolayı hakkında dava açılmış oldu.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.