Polisin Ezerek Öldürdüğü 5 Yaşındaki Çocuk Suçlu Bulundu

İ.A. isimli polis sürdüğü zırhlı araçla 5 yaşındaki Efe Tektekin’in ölümüne sebep olmuştu. Dıyarbakır Bağlar ilçesinde yaşanan olaydan sonra polis hakkında “taksirle adam öldürmek” suçundan dava açılmıştı.

4 aralıkta görülen davada ölen çocuğun “asli” öldüren polisin ise “tali” suçlu olduğuna karar verdi mahkeme.

“Taksirle insan öldürme, dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı bir kusurlu davranış ile “öngörmeyerek” bir kimsenin hayatına son verilmesidir” diyor hukuk. Ancak geçen sene aynı caddede aynı aileden olan, 65 yaşındaki Mehmet Tektekin’i de TOMA ezerek öldürmüştü.

Bu olayın 15 ay sonrasında da 5 yaşındaki torununa çarparak öldürüyor polis. Yani Efe Tektekin’in ölümünde “taksir” den daha çok kasıt söz konusu. Aynı caddede bir insanın ölümüne sebep olunmuş ve polis bir çocuğu eziyor.

Hazırlanan bilirkişi raporunda

“Sürücü İ. A. ise kaza mahallinin meskun mahal olması ve kavşağa yaklaştığı halde yavaşlamadığı, kavşak girişinde karşıdan karşıya geçmekte olan yayaya geçiş hakkı vermediği, aracın zırhlı olması nedeniyle hızını görüş hususunun gerektirdiği şartlara uydurmadığı, araç ve yaya trafiğine gerekli özen göstermediği, kazayı önleme adına herhangi bir fren tertibatına baş vurmadığı, sol şerit boş olduğu halde manevra yapmadığı, yaya çarpmadan önce yayayı görmeyecek kadar dalgın olduğu, özen ve dikkat yükümlülüğünü yerine getirmediği, dolayısıyla etkin dikkatli olarak araç kullanmadığından meydana gelen kazada kusurlu olduğu sonucuna varılmıştır.” diyor ama raporun sonuç ve kanaat kısmında, beş yaşındaki Efe Tektekin’in Trafik Kanunu’nun 68’inci, Trafik Yönetmeliği’nin 138’inci maddesinde yer alan kuralları ihlal etiği gerekçesiyle olayda “asli kusurlu”, şüpheli polis İ.A’nın ise Trafik Kanunu’nun 52’inci, Yönetmeliğinin ise 101’inci maddesindeki kuralları ihlal ettiği nedeniyle “tali kusurlu” olduğu kaydedildi.

Her ne hikmetse olay yerini çeken kamera kaydının da olmadığı davada 5 yaşındaki Efe bebek suçlu bulunarak polis İ.A. aklanmış oldu.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.