CANAN KAFTANCIOĞLU YALAN SÖYLÜYOR!

İnşaat İşçileri Sendikası Avukatı Ekin Güneş De CHP’yi Yalanladı

CHP İstanbul İl Örgütü ve Canan Kaftancıoğlu adına yapılan açıklamada, Mahir Kılıç’a bir söz vermediklerini ileri sürerek, Mahir Kılıç’ın halka yalan söylediğini iddia etmişlerdi.
Kim yalan söylüyor, herşey açık.
Kaftancıoğlu’nun ve CHP örgütünün yalan söylediğine dair bir tanıklık da avukat Ekin Güneş’den geldi.
İnşaat İşçileri Sendikası Avukatı Ekin Güneş de, Mahir Kılıç’ın ilk direniş sürecinin tanıklarından. Ekin Güneş’in açıklamasını aşağıda yayınlıyoruz:

Kamuoyuna Zorunlu Açıklama


CHP İstanbul İl Başkanlığı imzasıyla Mahir Kılıç’ın direnişi ile ilgili gerçeği yansıtmayan açıklamadan sonra aşağıda ayrıntılarını aktaracağım tanıklığımı kamuoyunun bilgisine sunmayı insani ve vicdanı bir zorunluluk olarak görüyorum.

Tanıklığım, avukatlığını yürüttüğüm İnşaat İşçileri Sendikası yöneticileri ve bir kısım inşaat işçisinin Üçüncü Havalimanı Direnişinde tutuklu kaldığı dönemde başlamıştır.
O dönem CHP İstanbul İl Disiplin Kurulu Başkanı olan Av. Doğuşcan Aydın Aygün ile tanışıklığımız, direnişçi işçilerden birinin ortak müdafiliğini üstlenmemiz ve savunma grubunda beraber çalışmamız nedeniyle başlamıştır.

Ancak yüz yüze ilk görüşmemiz, Kadıköy’de bir kafede katıldığımız Mahir Kılıç’a ilişkin görüşmede gerçekleşmiştir.
Görüşmede Mahir Kılıç’ın avukatı Nadide Özdemir, Mahir Kılıç’ın temsilcisi, Av. Doğuşcan Aydın Aygün ve gözlemci olarak ben yer aldım.
Av. Doğuşcan Aydın Aygün, doğrudan Canan Kaftancıoğlu’nu temsil ettiğini, Kaftancıoğlu’nun sorunun çözümünü istediğini. Mahir Kılıç’ın işe dönüşünü sağlayabileceğini söyledi.

Kimi zaman hararetlenen bu görüşmede Mahir Kılıç’ın temsilcisi ve Avukatı, Mahir Kılıç’ın İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde işe başlatılmasını isterken, Kaftancıoğlu’nun temsilcisi İzmir’de bir ilçe belediyesinde derhal işe başlatılmasını teklif etti. Karşı tarafın ısrarı üzerine Kaftancıoğlu’nun temsilcisi Mahir Kılıç’ın öncelikle bir ilçe belediyesinde, yerel seçimlerde Aziz Kocaoğlu’nun aday olmaması durumunda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde işe başlatılmasını önerdi.

Mahir’in kıdem tazminatı ve direnişi sürecinde uğradığı maddi zararın telafi edileceği konusu da ilke olarak kabul edildi.
Bu ilk görüşmeden sonra tarafların birkaç defa daha gerçekleşen görüşmelerine katılmasam da, Av. Nadide Özdemir’den gidişat ile ilgili sık sık bilgi aldım. Sonuçta Mahir Kılıç’ın o zaman yürüttüğü açlık grevine son vermesi, bir süre dinlendikten sonra Çiğli Belediyesi’nde işe başlaması ve 1 Mayıs’tan sonra da İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde işe başlatılacağı hususunda anlaşmaya varıldı.

Tüm bu görüşmelerde Av. Doğuşcan Aydın Aygün doğrudan Canan Kaftancıoğlu’nu temsil etmiştir.
Sonuç olarak, CHP İl Başkanlığı’nın yaptığı açıklamanın gerçek dışı olduğunu kamuoyunun bilgisine sunarım.

05/12/2019
İnşaat İşçileri Sendikası Avukatı Av. Ekin Güneş Saygılı

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.