Polis Battaniye ile Boğmaya Çalıştı

SGDF üyesi Helin Yağmur Uci, polislerin cinsel taciz, tecavüz tehdidi ve işkencesine maruz kaldığını söyleyerek, evde bulunan diğer arkadaşının ise başına battaniye geçirilerek boğulmaya çalışıldığını söyledi.

AKP’nin polisinin ahlaksız işkencelerinin, tecavüz tehditlerinin, ardı arkası kesilmiyor.

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi Helin Yağmur Uci’nin Sosyalist Kadın Meclisi (SKM) MYK Üyesi Satiye Ok ve SKM ESP  üyesi Beren Atıcı ile birlikte kaldığı eve 18 Ekim sabah saat 04.00’da polisler baskın düzenlendi. Düzenlenen baskın sırasında polisin kapıyı kırarak içeri girdiğini ve kendi ile birlikte 2 kadını daha defalarca tecavüzle tehdit ettiğini söyleyen SGDF üyesi Helin Yağmur Uci, 2 saat boyunca polisin taciz ve işkencesine maruz kaldığını anlattı.

Yüzü maskeli polislerin evin içine girdikleri an işkencenin başladığını dile getiren Helin Yağmur Uci  “Bizi yere yatırdılar. Postallarıyla sırtımıza çıkıp, 10 dakika durdular” dedi ve  polisin telefonunu açmasını istediğini, açmayınca ayrı odalara götürülüp işkenceye burada devam ettiğini söyledi.

‘BATTANİYEYLE BOĞMAYA ÇALIŞTILAR’

Polisin silahın namlusu ile cinsel tacizde bulunduğunu dile getiren Uci, yüzüne aldığı darbeler sonucu yüzüne şişliklerin oluştuğunu ve aynı şekilde diğer 2 kadın arkadaşına da aynı işkencelerin yapıldığını belirterek, “Beren arkadaşımızı ayrı bir odada işkence ediyorlardı. Sesi çok fazla geliyordu. Ben salona çıktığımda Beren’in başında bir battaniye vardı. Başına çarşaf bağlanmıştı. Elleri plastik kelepçelerle sıkılmıştı. Kolları kızarmıştı. Üstünü açıp elle taciz ediyorlardı. Beren nefes alamıyordu. Battaniye ile boğmaya çalışıyorlardı. Gözleri bağlıydı. Yüzünü kapatıp boğmaya çalışıyorlardı” dedi.

‘COPLA TECAVÜZ TEHTİDİ’

Polisin ısrarla cep telefonlarını karıştırmak istediğini ve izin vermediklerinde şiddetin boyutunun arttığını dile getiren Uci, polisin Satiye Ok’un parmağını kırmaya çalıştığını ifade etti. Polisin, “Makas getirin saçlarını keselim” dediğini ifade eden Uci, “Darp ettikleri için başım önümdeydi. Silahını başıma dayamış bir polis maskesini çıkarıp yüzünü gösterdi, ‘Bu yüzü unutma, senin güzel yüzünü dağıtacağım’ dedi. Polislerden biri istediklerini yapmamamız durumunda jopla üçümüze tecavüz edeceğini söyledi” şeklinde konuştu.

AKP AHLAKSIZLIĞIN VE İŞKENCECİLİĞİN İKTİDARIDIR. ÇOCUKLARIMIZ, GENÇLERİMİZ AKP POLİSİNİN TECAVÜZ VEYA ÖLDÜRME TEHLİKESİ İLE KARŞI KARŞIYADIR. AKP FAŞİZMİNE KARŞI MÜCADELE ARTIK İNSAN KALABİLME MÜCADELESİDİR.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.