Polis “Barınamıyoruz” eylemine saldırdı : 80 öğrenci gözaltına alındı

İstanbul ve İzmir’de çok yüksek yurt ücretlerini ve kiraları protesto eden öğrencilerin nöbet eylemine polis saldırdı. Polisin saldırı görüntüleri kameralara yansıdı.  80 öğrenci işkence ile gözaltına alındı.

Milyonların gözlerine bakarak yalan söyleyen AKP şefi Erdoğan, kameralar karşısına geçip barınamıyoruz diyen öğrenciler için, “yalan söylüyorlar” dedi.

Erdoğan’ın bulunduğu her ortamda “barınamıyoruz” eylemini karalamaya çalışıyor. Her gittiği yerde yaptığı açıklamalarda öğrencilerin yalan söylediğini dile getiriyor. Barınma hakkı için eylem yapan öğrenciler hakkında İlgisi alakası olmayan kişileri bankların üzerine yatırarak yurt yokmuş diye yalan yanlış kampanyalar sürdürülüyorifadelerini kullanan Erdoğan  “Yalan söylüyorsunuz, hayatınız yalan” dedi. Tüm politikaları ile ilgili her konuda halka yalan söyleyen Erdoğan tüm iktidarının yalan üzerine kurulu olduğu çok geniş çevrelerce biliniyor. Gün geçmeden yalan olduğu açığa çıkacağını bilmesine rağmen yalan söylemekten çekinmeyen Erdoğan barınamıyoruz eylemindeki öğrencilere “sözde öğrenci” dedi. Ve “Bir kısmının öğrencilikle alakası yok, sözde öğrenciler; aynen Gezi Parkı’nın başka versiyonu” açıklamasını yaptı.

Polis, faşist Erdoğan’ın bu sözlerini talimat sayarak açıklamanın akşamında öğrencilere saldırdı. Akşam yapılan saldırıda 80’i aşkın öğrenci işkence ile gözaltına alındı…

Twitin yayınlandığı saatte gözaltı sayısı henüz 50’idi..
Sosyal ağlarda paylaşın