Patronun işçiye layık gördüğü yemeği paylaştığı için işinden atıldı.

Bakırköy Meydanı’ndaki metro şantiyesinde işçilere verilen yemeği paylaşan Bedirhan Aslan ‘şirketin açığını ortaya çıkardığı’ gerekçesiyle işten çıkarıldı. Bedirhan Aslan’ı işten atan Patron şirket Bayburt Grup,  tazminat vermedikleri gibi çalıştığı ayı da gasbetmek istedi.

İşten atılmasının gerçek sebebi ise yemekte dağıtılan ekmek arası ıspanağı ifşa etmesiydi. İşten çıkarılma olayının ardından şantiyeden yeni görüntüler basına ulaştı. Görüntülerde sadece yemeklerin değil, yatakhane, tuvalet, duşlar, soyunma yerlerinin de sağlıksız ve insani koşulların bulunmadığı bir halde olduğu görülüyor.

Bayburt Grup’un başkanlarının yılda ceplerine milyonlarca lira girerken, işçilerini 11 saat çalıştırıp yemekte ise ekmek arası ıspanak vermesi vahşi kapitalizmdir. Bunu gündeme getirdiği için  işten atılan Bedirhan Aslan; “ Susmak yok hakkımı arayacağım. Pişman değilim! Ben atıldıktan sonra arkadaşlarıma ekmek arası döner dağıtmışlar. Arkadaşlarım rahat edecek bundan sonra. Gönlüm rahat.” Dedi. Çalışan işçilerin virüs sebebiyle iyice insanlık dışı koşullarda çalıştırılmaları patronların sömürüsünün virüsten daha tehlikeli olduğunun kanıtıdır. Fakat işçiler işten atılmak pahasına sessiz kalmaz. Haklarını hem kendileri hem de arkadaşları için ararlar. Bedirhan Aslan işten atılmasına rağmen “Arkadaşlarım artık rahat” demesi de bunun en güzel örneğidir

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.