AKP adaletsizlik ve korona saçıyor. Halk test bulamazken onlar test partisi yapıyor…

Tüm dünyada olduğu gibi  ülkemizde de ilk gündem maddesi olan korona salgını belki de dünyanın hiç bir yerinde bu kadar hızlı yayılmıyor.* Ama hastalık ile ilgili alınan önlemler konuşulmuyor. Çünkü alınan hiç bir önlem yok. Alınmayan ve alınması gereken önlemler konuşuluyor korona virüsü ile ilgili.

Murat Sancak denen asalak,  Erdoğan yandaşlarından ve ülkenin sayılı zenginlerinden. Zengin olduğu kadar şımarık ve görgüsüz. Evinde, halkın bir tanesini bile bulamadığı test kitlerinden yüzlercesi var. Ve evlerine test kiti partisi düzenleyip sosyal medyada paylaşıyorlar. Halka “bakın siz bir tanesine bile ulaşamazken ben yüzlercesine sahibim” demek istiyor belli ki.

AKP adaletsizlik ve korona saçıyor

Yayımladığımız iki videodan adaletsizliği  ve korona virüsünün nasıl yayıldığını ve bu yayılmanın sorumlusunun kim olduğunu göreceksiniz. Biri evde masasında yüzlerce test kiti olun Murat Sancak ve arkadaşlarının diğeri ise bir hastane. Hastalığıa yakalanmış halkın tedavi olmak umuduyla gittiği bir hastane.

 AKP iktidarı halka sadece sokağa çıkmayın çağrısı yapıyor. Ama sokağa çıkma dediği halkın hiç bir (burayı tekrak etmek gerekir) hiç bir ihtiyacını karşılamıyor. Yoksulla dalga geçer gibi “evde kal” çağrısı yapılıyor. Hastalıktan korunmanın en önemli yöntemi evde kalmak olduğu kesin. Ama evde kalabilmek için ensenizin kalın olması gerekir.

Hele ki Murat Sancak gibi parmağında cumhurbaşkanlığı forsunun olduğu yüzüğünüz varsa hastalıktan korunmanız yoksul halka oranla bin kat daha kolay olur.

Hastalıkla mücadelenin en önemli ayağı olan “test” olduğu tüm sağlıkçıların dile getirdiği gerçek. Ancak hiç bir şeyde olmadığı gibi test kitlerinin de halka ulaşmasında adalet yok.

Halkın hastalıktan korunmak bir yana tedavi olmak gibi bir imkanı da yok.

Halkın korona ve benzeri illetlerden kurtulabilmesi için AKP adaletsizliğinden kurtulması gerekiyor…  


*Hastalığın ilk rastlandığından  bu güne kadarki 13 gündür resmi rakamlara göre 5564 vaka görüldü. Sadece bugün 2069 vaka çoğaldı. Hayatını kaybedenlerin sayısı 92’ye ulaştı. Yine sadece bugün hayatını kaybedenlerin sayısı 17 kişi.

Tabii ki bunlar resmi rakamlar.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.