Patronlar İstiyor Da İstiyor

Patronlar İstiyor Da İstiyor:

BIRAKIN TAM KÖLELEŞTİRELİM!

Patronlan, hükümetten yeni taleplerde bulundular. Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol tarafından yapılan yazılı açıklamada dile getirilen bu yeni talepler, “Bırakın işçileri tam köle haline getirelim” demekten başka bir anlam taşımıyor.

Patronlar sendikasının başkanı, “kriz”i gerekçe göstererek şunları istiyor:

– Esnek çalışma modeli daha da esnekleştirilmeli… Patronlar mevcut uygulamada 2 ay olan deneme süresinin 12 aya kadar çıkarılabilmesini istiyorlar. Dolayısıyla, yüzbinlerce işçiyi “deneme süresi” deyip, bir yıla yakın sigortasız, en düşük ücretlerle çalıştıracaklar..

– Patronlar diyor ki;  dreneme süresi sözleşmeleri, tekrar tekrar yenilenebilmeli. Tam olarak şöyle ifade ediyorlar: “Belirli süreli iş sözleşmelerinin yapılmasında objektif koşul aranmamalı ve üst üste yenilenebilmesine imkan tanınmalıdır.”

Yani… bir yıl “deneme” adı altında çalıştırdım. Sonra bir yıl daha yine “deneme”.. sonra bir yıl daha…

Devam ediyor patronlar:

– Fazla çalışma yasakları kaldırılmalı… Sömürücü asalakların isteğine bakın. Bırakın gece gündüz, sınırsız ve istediğimiz zamanda ve istediğimiz biçimde çalıştıralım diyorlar.

  • Ve patronların bir talebi daha: İşçi onayı aranmadan çalışılmayan cumartesi günlerinde telafi çalışması yaptırabilelim…

Astığımız astık, kestiğimiz kestik olsun!

Patronların başkanı Akkol, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın Meclis Plan ve Bütçe Komisyonundaki konuşmasındaki açıklamalarını da memnuniyetle karşıladığını söylüyor. Memnunlar çünkü, Fuat Oktay konuşmasında, “deneme süresinin uzatılmasının yollarını açacaklarını” belirtti.

Diyor ki patronlar: “Esnek çalışma modelinde denkleştirme süresi en az 4 aya uzatılmalı ve işçinin onayı koşulu kaldırılmalıdır.

Talebe bakın. İşçinin tek kelimelik söz hakkı bile olmasın diyorlar. Aslında yok ama işçinin en azından imza atarak onaylamasını bile gerekmesin diyorlar.  İşçi karşısında astığımız astık, kestiğimiz kestik olsun diyorlar.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.