Özgül Emre Tek Tip Elbise Dayatmasına karşı direnmeye devam ediyor…

Özgül Emre 16 Mayıs’ta alman devleti tarafından tutuklanarak hapsedilmiş bir devrimci. 16 Mayıs’tan beridir açlık grevinde bilgisini paylaşmıştık.
Ancak durumu ile ilgilenen bir arkadaşı ile ajans olarak yaptığımız telefon görüşmesinde bize aktardığı bilgilere göre; hapishane idaresi ile yaptığı görüşmede kendisinin (ne kadar zamandır belli olmaması ile birlikte) su ve şekeri de almadığı söylenmiş. Yani Özgül Emre fiilen ölüm orucunda.
Daha öncesinden aldığımız bilgilere göre hapishanenin Tek Tip Elbise dayatması devam ettiği takdirde Özgül Emre, açlık grevini ölüm orucuna dönüştüreceğini bildirmişti. Bu durum kendisine halen Tek Tip Elbise dayatması yapıldığını gösteriyor.
Hapishane idaresi bugüne kadar kendisine ulaştırılmak istenen elbiseleri kabul etmiyordu.
Özgül Emre direnişinin kendisine dayatılan Tek Tip Elbise dayatması kalkana ve kendisine elbiseleri verilene kadar devam ettireceğini söylemişti.

Yine aynı kaynaktan aldığımız bilgiye göre bugün öğlen saatlerinde hapishane idaresinin elbiselerini kabul etti. Ancak halen kendisine teslim edilip edilmediği bilinmiyor.
Almanya’nın ortasında bir tutsağın sağlık durumu ile ilgili net bilgiye ulaşamamak alman demokrasisinin gerçek yüzünü gösteriyor.
Kendisi ile görüşebilecek kişi olan avukatı ile de görüşmesine izin verilmiyor.
AVUKATI İLE GÖRÜŞMESİNE İZİN VERİLMİYOR ÇÜNKÜ GÖRÜŞMEYE GİDEBİLMESİ İÇİN TEK TİP ELBİSE GİYMESİ GEREKİYOR.

Haftaya Salı günü avukatı ile görüşmesi olduğu da gelen bilgiler arasında. Bu, haftaya Salı’ya kadar Özgül Emre’nin taleplerinin karşılanacaktır anlamına gelebilir. Ancak bu randevunun nasıl gerçekleşeceği bilinmiyor. Zira hapishane idaresi Tek Tip Elbise dayatmasından vazgeçmezse, görüşme olmayacağı gibi Özgül Emre ile ilgili net bilgi almak da mümkün olmayacak.
Avukatından aldığımız haberleri okuyucu ve takipçilerimizle paylaşmaya devam edeceğiz…

Sosyal ağlarda paylaşın