“Van Minüt” devri bitti! Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu İşgalci İsrail’de

Aşağıdaki kullanılan ifadelere dikkat:

  • “Pozitif bir gündem üzerinde çalışmalarda bulunmak, anlaşmazlıklarımızı daha yapıcı bir şekilde ele almamıza yardımcı olabilir. Gerçekten de geçen ramazan ayında devlet başkanları seviyesinde tesis etmiş olduğumuz diyalog, sükunetin korunmasına ilişkin çabalara da katkıda bulunmuştur.”
  • “Bizler, (İsrail’le) birçok alandaki ilişkilerimize yeni enerji kazandırmaya ve bundan sonra farklı mekanizmaları oluşturmaya ve sivil havacılıkla ilgili görüşmeleri yeniden başlatmaya hemfikir olduk.”
  • “Türkiye ve İsrail, karşılıklı olarak birbirlerinin en çok ticaret yaptığı 10 ülke arasında. Yaşadığımız Kovid-19 gibi zorluklara rağmen, geçmişimizdeki farklılıklara rağmen ticaret hacmimiz sürekli olarak artmaya devam etmiştir.”
  • “İhracatımızda da bir rekor var, nisan sonu itibarıyla Türkiye’den İsrail’e yapılan 1,8 milyar dolarlık bir ihracat var. Dolayısıyla bizler ticaret hacmini ve ekonomik iş birliğini artırmaya kararlıyız. Bunlar her iki tarafa da fayda sağlayacaktır.” (kaynak AA)

Bu yukardaki cümlelerin tamamı AKP Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu İsrail ziyaretinde sarfedildi.

Bu ziyarette ortaya çıkan tablo özellikle ülkemizde halkın dini duygularını sömürmek için İsrail’e karşıymış gibi görünmeye çalışan AKP iktidarının gerçek yüzünü bir kez daha gözler önüne sermiştir.
Evet AKP İsrail’in en güçlü en sağlam müttefikidir. Çünkü AKP, ABD’nin uşağıdır. Bu unutulmamalıdır. ABD’nin ileri karakolu İsrail ile asla ilişkilerini bozmamıştır. Düşmanmış gibi gözükmeye çalışan AKP iktidarı, bırakalım düşman olmayı ilişkilerini kat kat geliştirmiştir. İsrail, Mevlüt Çavuşoğlu’nun dile getirdiği gibi en fazla ticareti olan 10 ülke arasındadır.
Bahsedilen “Devlet başkanları seviyesinde tesis etmiş olduğumuz diyalog”un yaşandığı Ramazan ayında İsrail devleti bir çok katliama imza atmış, camilere girmiş, Mescid-i Aksa’ya defalarca postalları ile girmiş, ibadet edenlere saldırmıştı.
Daha geçtiğimiz günlerde kameralar önünde bir gazeteciyi öldüren İsrail devletine yapılan bu ziyaretin anlamı, “Sen ne yaparsan yap ben senin yanındayım” mesajı vermektir.

Küfür etmek için Erdoğan’dan Soylu’ya tüm AKP’lilerin “İsrail dölü” tabirini kullanmaları asıl olarak İsrail işbirlikçiliklerini gizlemek içindir. Ayrıca İsrail işbirlikçiliğinin ne kadar aşağılık olduğunun itirafıdır. Ortadoğu halklarının düşmanı, işgalci siyonist İsrail ile işbirliği yapmak aşağılıktır, alçaklıktır…

Sosyal ağlarda paylaşın