ÖZELLEŞTİRMEDEN GERİDE KALANLAR DA YAĞMA SOFRASINDA…

Cumhurbaşkanlığı kararı: 5 ildeki onlarca taşınmaz özelleştirilecek

AKP iktidarı, 18 yıllık iktidarı boyunca sattı savdı, yağmaladı, talan etti.

Şimdi geride ne kalmış diye bakıp, elde kalmış ne varsa, onları da özelleştirme yağmasına dahil ediyor.

İzmir, Muğla, Aydın, Mersin ve Antalya’da Özelleştirmeler

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan imzalı bir kararla, 5 ildeki bir çok taşınmaz, özelleştirme kapsamına alındı. Resmi Gazete’de yayınlanan kararla, mülkiyeti Maliye Hazinesine kayıtlı İzmir, Muğla, Mersin, Aydın ve Antalya’da bulunan bazı taşınmazlar özelleştirilecek.

Buna göre, İzmir’in Çeşme ilçesinde 24, Muğla’nın Fethiye ilçesinde 1, Marmaris ilçesinde 2, Mersin’in Toroslar ilçesinde 2, Aydın’ın Kuşadası ilçesinde 1 ve Antalya’nın Alanya ilçesinde 1 taşınmaz, yani 31 taşınmaz özelleştirme kapsamına alındı.

Bunlar “taşınmaz”, ama “yağmalanmaz” denilmiyor.

AKP de yağmalıyor.

Demiryollarında Özelleştirmenin Yeni Aşaması

AKP, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nı (TCDD) da tamamen özelleştirmeye sokuyor. Bu özelleştirmenin en önemli nedenlerinden birinin TCDD (Taşımacılık A.Ş.) bünyesindeki memurları işçi statüsüne geçirmek olduğu belirtiliyor.

1 Mayıs 2013’te 6461 Sayılı “Türkiye Demiryolu Ulaştırmasının Serbestleşmesi” adlı yasanın çıkarılmasından bir süre sonra TCDD, “TCDD Genel Müdürlüğü” ve “TCDD Taşımacılık A.Ş.” olarak ikiye bölünmüştü. 

Bölünmeden sonra bir çok alan taşeronlaştırılmış, işçi çıkarılmasına gidilmişti.

Şimdi bu süreç devam ettirilerek TCDD Taşımacılık A.Ş. bünyesinde çalışan memurların işçi statüsüne geçirilmesine yönelik bir sözleşme hazırlandığı belirtiliyor.

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Genel Sekreteri İsmail Özdemir tarafından bu gelişmeyle ilgili Birgün’e yapılan açıklamada, hazırlanan taslağın “Tamamen özelleştirmenin altyapı hazırlığı” olduğu belirtildi.

Sosyal ağlarda paylaşın