ÖSO Olunca Korona Unutuldu…

İstanbul Aksaray’da yüzlerce gerici eylem yaptı. ÖSO bayrağının açıldığı eylemde polis görülmedi.

AKP iktidarına karşı olan, muhalif, devrimci demokrat kim olursa olsun en ufak eylem polis saldırısına uğruyor. Her saldırının bir şekilde gerekçesi haykırılır polis megafonlarından. “Dikkat dikkat, OHAL dolayısıyla şehrimizde yapılan tüm eylem ve etkinlikler…” veya bugünlerde olduğu gibi “korona salgını dolayısıyla alınan önlemler gereğince şehrimizde yapılan tüm eylem ve etkinlikler…” diye bağırtının bitmesini bile beklemeden saldırır polis. Kim var kim yok işkence ile gözaltına alınır.

Gelgelelim sözkonusu AKP’lilerin bir eylemi  gösterisi yada AKP’nin desteklediği gruplarınki olduğunda tüm yasaklar kalkıyor. Ne OHAL kalıyor ne Korona salgınıyla gündeme gelen kısıtlamalar. Polisin saldırması bir yana polis koruması sağlanıyor.

Halkın herhangi bir talebini dile getiren; bu madencinin maaşını almak için yaptığı barışçıl bir yürüyüş olabilir, Ankara katliamını anmak için yapılan bir eylem olur hiç fark etmez. Polis saldırır ve işkence ile gözaltına alır.

Bu yaşanan eylemden de görüleceği gibi korona bahanesi ile AKP iktidarı, hak alma mücadelesine saldırıyor, özgürlükleri kısıtlıyor, muhalefeti susturuyor.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.