« Oslo Tarihimizden Silinmeli »

İsrail işgal askerleri, geçtiğimiz çarşamba günü bir kontrol noktasında bir kadını katletti. 

Filistin Sağlık Bakanlığı Batı Şeria ile işgal altındaki Doğu Kudüs arasında yer alan Kalendiya askeri kontrol noktasında, İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu Filistinli bir kadının öldüğünü açıkladı.

İsrail kaynakları ise Alaa Wahdan isimli kadının, askerlerin dur emrine rağmen üstlerine yürüdüğünü ve bıçak çıkarması üzerine ateş edildiğini duyurdu.

Kameraya çekilen infazda kadının bir çok asker karşısında kurşunlanarak yere yığıldığı ve Filistinli sağlık ekiplerinin müdahale etmesine izin verilmediği görülüyor. 

1967’den beri İsrail işgali altında olan Batı Şeria ile Kudüs arasında 2003’te inşa edilen 5 metre yüksekliğindeki duvar boyunca çok sayıda İsrail askeri kontrol noktası bulunuyor. Bu noktalardan geçişler ise ancak İsrail’in belirlediği günlerde yapılabiliyor.

Gazze Eylemleri 74üncü Haftasında 

Geçtiğimiz Cuma günü düzenlenen eylemde 29’u gerçek kurşun olmak üzere 55 kişinin yaralandığı bildirildi.

Aylardır süren « Büyük Dönüş Yüyürüşünde » her hafta yeni bir slogan ile eylemler gerçekleştiren Gazzeliler bu cuma « Oslo tarihimizden silinmeli » çağrısı ile bir araya geldiler. 1993 tarihinde Washington’da imzalanan Oslo barış sürecinin işgali daha da ağırlaştırdığını belirten eylem komitesi her cuma direnmeye devam edeceklerini duyurdular.

Bir Filistinli Tutsak Hayatını Kaybetti


İsrail hapishanesinde tutsak olan Bassam Al-Sayeh 8 Eylül tarihinde hayatını kaybetti.  Kan kanseri olan tutsağın tedavi için serbest bırakılma talebi defalarca kez reddedilmişti. 700 Filistinli tutsağın çeşitli hastalıklarla mücadele ettiği ve bunlardan 160’nın yoğun tedaviye ihtiyaçlarının olduğu öğrenildi.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.