ABD, SUUDİ ARABİSTAN’A ASKER GÖNDERECEK!

Dünyanın Dört Bir Yanındaki Askerler ve Üsler Yetmiyor!
ABD, SUUDİ ARABİSTAN’A ASKER GÖNDERECEK!

Suudi Arabistan’ın petrol tesislerine yapılan saldırıların ardından, ABD, Suudi Arabistan’a asker göndereceklerini açıkladı.
Aramco’nun iki petrol tesisine yönelik yapılan eylemler, Amerikan emperyalizmi için dünyanın başka noktalarına asker göndermek için “gerekçe” olarak kullanılıyor. ABD Savunma Bakanı Mark Esper tarafından yapılan açıklamada, “Arabistan’a askeri birlik gönderileceği ve bu birliğin savunma amaçlı bir birlik olacağı” belirtildi.

Açıklamanın devamında ise şöyle denildi:
“Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri, ABD’nin desteğini istedi. Gönderilen kuvvetler hafa ve füze savunmaya odaklanacak ve ABD iki ülkeye de askeri mühimmat gönderimini hızlandıracak.”

Emperyalizmin dünyanın dört bir yanına asker göndermesinin iki klasik yöntemi, burada da tekrarlanıyor:

1- Emperyalizmin ordusunu, “ev sahibi” işbirlikçi ülke “davet” etmiş oluyor.
2- Emperyalizmin işgal güçleri, “savunma” amaçlı oluyor hep!!!

Amerika’nın kaç asker göndereceği henüz resmiyet kazanmış değil.
Amerikan emperyalizminin 1 milyon 490 bin kişilik bir ordusu var.
ABD’nin, 152 ülkede 350 bine yakın askeri var.
ABD’nin sadece Afganistan ve çevresinde 154 bin askeri var. Kuzey Afrika, Ortadoğu, Doğu ve Güney Asya’da ise 161 bin askeri, Avrupa’da 79 bin askeri bulunuyor. Ülkemizde de 1504 Amerikan askeri var. ABD’nin Suudi Arabistan’da bugüne kadar 261 askeri bulunuyordu; çünkü Suudi ordusu zaten ABD ordusundan ayrı bir güç değildir. Ama bugün bunu da yeterli görmüyor ve Amerikan askerleri veya maaşını ABD’den alan işbirlikci ordu güçleri, ABD adına işgali yaygınlaştırıyor.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.