Örtülü Ödenek Adı Altında Yapılan Harcamalar Rekor Kırdı: 279 milyon 878 Bin Lira!

Hesabı sorulamayan ve “örtülü ödenek” olarak da adlandırılan gizli hizmet giderlerinden yapılan harcamaları kasım ayında 2020 rekorunu kırdı. Kasım ayında kullanılan örtülü ödenek miktarı 279 milyon 878 bin lira olurken, Erdoğan’ın 2020 yılında örtülü ödenekten yaptığı toplam harcama 1 milyar 858 milyon liraya çıktı.


Merkezi yönetim bütçe giderleri de Ocak-Kasım 2019 döneminde yüzde 18,8’ik artışla 895 milyar 418 milyon liradan 1 trilyon 63 milyar 987 milyon liraya yükseldi. 11 aylık dönemde mal ve hizmet alım giderleri için bütçede öngörülen 75 milyar 550 milyon liralık ödeneğin yüzde 98,8’i kullanıldı.


Ülkemizde insanlar ellerine iş ve aş yazarak ölüyorken AKP iktidarı halkı soyarak “örtülü ödenek” adı altında kendi keyif ve çıkarları için milyonlarca TL harcıyor. Ayrıca bir de bunun nereye harcandığının sorulmasını yasaklıyor. Ancak halk nerelere harcandığını çok iyi biliyor. Halkın alın yeriyle kazandığı o para AKP’ ye ve onun yandaş firmalarına gidiyor. Erdoğan’ ın bin odalı sarayına, AKP’ li vekillerin yedikleri binlerce liralık yemeklere, tatlılara gidiyor.


Her bir kuruşunda insanların fabrikalarda kopan kolları, açlık ve yoksulluk yüzünden son verdikleri hayatları var o paranın içinde. Ancak çok büyük bir ekonomik ve siyasi krize girmiş olan AKP iktidarı son demlerinde. Ülkedeki açlık ve yoksulluk AKP’ nin sonunu getiriyor. Halk artık AKP’nin yönetemediğini anlıyor.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.