Önlem alınmayınca Yunanistan’da devrimci tutsaklar koronaya yakalandı

Yunanistan'da Gözaltına Alınan 11 Türkiyeli Devrimci Tutuklandı - AIF

Malandrino hapishanesinde Kovid 19 vakaları hergün katlanarak büyüyor.

Türkiyeli devrimci tutsakların kaldığı I bölümünde 15 Ağustos tarihinde sadece 2 afkan uyruklu tutuklunun test sonuçları pozitif çıkmışken üzerinden bir hafta geçmeden 14 kişinin daha test sonuçları pozitif çıktı. Bunun sorumlusu hapishane idaresidir.

Çünkü Kovid’e karşı önlem diye bir politikaları yoktur. I bölümünde 15 Ağustos’ta iki kişinin testi pozitif çıkmışken bu iki kişiyle aynı odada kalan arkadaşlarını dahi karantinaya almadılar. 17 Ağustos tarihinde çok sayıda kişi daha rahatsızlandı. Bunlardan sadece 5 kişinin testi yapıldı. Test kiti yok diye diğer hastalara test yapılmadı. Test yapılanlardan üçünün daha sonucu pozitif çıktı. Bunun üzerine karantina bölümleri dolu denilerek herkesi kendi odasına kapatarak sözde bölümü karantinaya aldılar.

20 Ağustos tarihinde yapılan test sonucunda ise 14 kişinin daha test sonuçları pozitif çıktı.

Malandrino hapishanesinde bulunan özgür tutsaklardan Ali Ercan Gökoğlu, Burak Ağarmış, Sinan Çam, Hasan Kaya, test sonuçları pozitif çıkmıştır.

Hapishane idaresi Kovid-19 önlemleri diye tutsakların ziyaret giysi mahkeme posta vb. haklarını gaspederken yüzlerce tutuklunun testi pozitif çıkmışken önlem alınmamaktadır.

Maske eldiven dezenfekten vb.temizlik malzemeleri sürecin başından beri yeteri kadar verilmemiştir.

Sonuç olarak  Tutukluların sağlığından can güvenliğinden Yunan devleti sorumludur. Şuanda Malandrino hapishanesinde Kovid 19’a karşı alınan bir önlem yoktur ve sürü bağışıklığına geçilmiştir.

Yunan devleti hapsettiği tutsakların canlarını koruyamıyorsa özgür bırakmalıdır. Tutsaklara özgürlük.

Yunanistan Özgür Tutsakları

Sosyal ağlarda paylaşın