“Ölümüne buradayım, hakkımızı alana kadar…”

Agrobay işçileri direnmeye devam ediyor. Patronların devletinin kolluk güçleri yine işçilere saldırdı. AKP faşizminin jandarma ve polisi direnen Agrobay işçilerini işkence ile gözaltına aldı. İşçiler haklarını alana kadar direneceklerini dile getirdiler. Halka düşman eğitilmiş polis-jandarmanın her zamanki gibi canla başla Agrobay patronlarını korudu.

İzmir’de Bayburt Grup’a bağlı Agrobay Seracılık’tan Tarım-Sen’de sendikalaştıkları için işten çıkarılan 30’u aşkın işçi Bergama’daki Agrobay serası önünde sürdürdükleri direnişin 18. gününde.

Çoğu kadın olan tarım işçilerinin birinci talebi tazminatlarını, ve ödenmemiş ücretlerini almak, ve sendikalı oldukları için çıkarıldıkları işlerine iade edilmek.
İşçiler dün öğlenden sonra başlattıkları oturma eylemi sırasında “yüz kızartıcı suç işledikleri” gerekçesiyle işten çıkartılmalarını protesto ederken “günlerdir konuşacak muhatap aradıklarını” söylediler.
En büyük ahlaksızlık sömürmektir. Her türlü suçun kökünde sömürü vardır. Her türlü adaletsizlik sömürü sürsün diyedir. Haklarını almak için direnen işçileri “yüz kızartıcı suç işledikleri” gerekçesiyle işten çıkartmak ahlaksızlığın daniskasıdır ki ancak kan emici patronlara yakıştırılabilir.
Ülkemizin her yanı iş ekmek adalet için direnişlerle dolu. Direnmekten başka çaresi olmayan milyonlarca emekçi AKP faşizminin en büyük korkusu…

Sosyal ağlarda paylaşın