‘Ölüm raporunda neden Kovid-19 yazmıyor’

Dünyada Kovid-19 salgını onbinlerce insanın canını aldı ve almaya devam ediyor. Kapitalizmin sağlık sisteminin gerçek yüzünü gözler önüne seren salgında ülkemizin salgına müdahale konusunda “başarısı” konuşuluyor AKP medyasında. AKP medyasına bakıldığında korona ile mücadelede dünyanın en iyisiyiz.


Resmi rakamların hiç bir konuda gerçeği yansıtmadığını halkımız iyi bilir. Resmi rakamlar ya yüksektir ya düşük. İktidarın çıkarı neyi gerektirirse rakamlar ona göre belirlenir. Yani resmi rakamlar kolay kolay gerçeği yansıtmaz.

Resmi rakamların gerçeği yansıtmadığı ile ilgili bir çok şey yazıldı ve çizildi. Halkı bu illet hastalık karşısında yalnız bırakan AKP iktidarının yapabildiği en iyi şey halka ceza kesmek.
Koronadan dolayı yaşanan rakamlar ise bir zamanlar günde 40-45 sayılarında gezinirken, birden 20 lere düşmüştü. AKP’nin korona önlemlerini gevşetme kararını aldığı güne denk düşen bu azalma “ne oldu da bir günde vakalarda azalma görüldü. Yüzde 50’lik bir azalmanın yaşanmasına sağlayacak nasıl bir gelişme yaşandı bir tek günde” sorularını sordurdu. Zaten hiç bir önlemin alınmadığı korona günlerinden normale dönüldüğü günden beri can kaybı 20’yi geçmedi.

Bunun nasıl olduğuna cevap olacak bir olay  Ardahan Devlet hastanesinde yaşandı: Olay Ardahan Devlet Hastanesinde meydana geldi. Kovid-19 teşhisiyle hastanede yatan ve ismi açıklanmayan 72 yaşındaki bir hasta bugün yaşamını yitirdi. Cenazeyi almak için hastaneye gelen ölen kişinin yakınları, ön ölüm raporunda, ‘bulaşıcı hastalığa bağlı doğal ölüm’ ibaresini görünce Başhekim Yardımcısı Dr. Oğuzhan Tuğrul’a ölüm raporunda neden Kovid-19 yazmadığını sordu. Dr. Tuğrul’un, ön ölüm raporunda prosedür gereği Kovid-19 yazılmadığını, son raporda yazılabileceğini söylemesi üzerine ölen kişinin yakınları “Siz gerçekleri saklıyorsunuz” diyerek küfürler savurarak cep telefonu

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.