Adaletsizlik Sarayında Adalet Eylemi: Adil Yargılanmak Haktır

Halkın Hukuk Bürosu avukatlarının sürdürdüğü ölüm orucu direnişi devam ederken meslektaşlarının dayanışma eylemleri de devam ediyor.

Çoklu baro yasa tasarısına karşı avukatarın başlattığı eylemlilikler devam ederken yapılan tüm eylemlerde Ebru ve Aytaç’ın direnişi selamlanıyor.

HHB’li iki avukatın başlattığı direnişe destek eylemleri ile başlayan süreç çoklu baro yasa tasarısı saldırısı ile boyutlanmış, ülkedeki tüm baroları harekete geçirmişti. 

Bugün Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal için yapılan her eylem avukatların kendisi için yapıldığını artık avukatlar daha net görüyor. Avukatları kendi memuru haline getirmek isteyen AKP iktidarı, bunu hayata geçirmek için tüm olanaklarını seferber etmiş durumda.

Buna karşı gelişen eylemlere tüm barolar katılıyor.

Ebru ve Aytaç için  bugün Çağlayan adliyesinde ÖHD’li avukatlar bir eylem yaptı. Adliyenin üst katlarından açtıkları bir pankart ile Ebru ve Aytaç’ın ölüm orucunun devam ettiğini duyuran avukatlar pankarta açtıkları yerden konuşma yapıp slogan attılar.

Yapılan açıklamada Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’a da ceza verilen davadaki 16 avukatın, “yalan” ve gizli tanık ifadelerine dayanarak, Ceza Muhakemesi Kanunu’na usullere uyulmadan yargılandığı ve 159 yıl ceza alındığı hatırlatılırken, “Peki neyle suçlanıyorlar? Mesleki faaliyetlerini yürüttükleri için gözaltı takibi yaptıkları için, müvekkillerine savunma hakkını hatırlattıkları için, Basın açıklamalarına katıldıkları için suçlanıyorlar” denildi. Yapılan açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:

“Sokakta, adliyede, mecliste savunmaya saldırıya hayır’, ‘çoklu baroya hayır’ derken biliyoruz ki; savunmaya saldırılar birçok meslektaşımızın mesleki faaliyetleri gerekçe gösterilerek gözaltına alınması, tutuklanması, işkenceye maruz kalmasıyla başladı.”

EBRU AYTAÇ ADALET İSTİYOR

İstanbul barosu önünde eylemde olan avukatlar Ebru ve Aytaç’ın sesi oldular. Genç avukatlar attıkları sloganlar ile Ebru ve Aytaç’ın direnme sebebini de dile getirmiş oldular.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.