Ölüm Orucundaki Aytaç Ünsalı’ ın Babası:O Pırlanta Gibi Delikanlının Sadece Yarısı Kalmış!

3,5 ayın ardından ölüm orucunda olan oğlu Aytaç Ünsal’ı ilk defa gören Nihat Ünsal görüş çıkışı bir video çekerek yargıtaya seslendi. Videoda :

“Ben, Avukat Aytaç Ünsal’ın babasıyım. Oğlum 142 gündür ölüm orucunda. Bugün pandemi nedeniyle, üç buçuk ay sonra onu ilk defa gördüm. O pırlanta gibi delikanlının sadece yarısı kalmış. Dosya Yargıtay’da. Hâlâ ne bekliyorsunuz? Çocuğumun ölmesini mi bekliyorsunuz ? Lütfen, sizden istirham ediyorum, biran önce bu hukuksuzluğa son verin.” dedi

İçi boş bir dosya ile 159 yıl ceza alan avukatlar 5 Mayıs Dünya Avukatlar Gününde başladıkları açlık grevlerini ölüm orucuna çevirmişlerdi. Şimdi ise adil yargılanmak için ölüm orucunda olan Halkın Avukatları Ebru Timtik direnişinin 173. Aytaç Ünsal ise 142. gününde. Sadece adil yargılanmak için hücre hücre eriyorlar. Artık kritik denilebilecek aşamayı dahi geçtiler. Geçtiğimiz haftalarda dosya yeniden yargıtaya alındı fakat yargıtaydan hala bir sonuç çıkmadı. Daha önce de beyanları yalan çıkan bir iftiracının “itirafları” yüzünden 2 avukat gün be gün eriyor. Direnişçilerin aileleri de bu yalanlar yüzünden evlatlarının ölüme yürüdüğüne tanık oluyor.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.