Direnenler Kazandı.

18 avukat adil olmayan yargılama ile, savunmalarını yapmalarına dahi izin vermeyerek 159 yılla cezalandırıldı. Íki avukat Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal sırf bu yüzden hayatlarını ortaya koyarak; ölüm orucu yapıyor adalet istiyorlar. AKP iktidarı baroları parçalayarak Avukatları sindirmek istiyor.

Bu hukuksuzluklar ve adaletsizler üzerine Baro Başkanları ve avukatlar „Savunma Yürüyor“ adı altında Ankara’ya yürüyüş gerçekleştirdi. Bu yürüyüş sırasında bir çok saldırı yaşadılar. Yine de yürümeye devam ettiler. „ Tüm demokratik haklarımızı kullanacağız. Savunmaya özgürlük, ülkeye adalet istiyoruz!“ diyerek Ankara girişindeki polis ablukası altında oturma eylemi yaptılar. Bağımsız yargı ve savunma hakkı için, hak, hukuk, adalet taleplerini haykırmak için Ankara’ya girme amaçlarından geri adım atmadılar.


Cuma gününden bu yana Türkiye’nin dört bir yanından başlattıkları Savunma Yürüyüşü’nün ardından Ankara’da buluşan baro başkanlarına engelleme ikinci gününde son buldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yapılan görüşmeler sonuç verdi. Baro başkanları barikatın kaldırılmasıyla yürüyüşe devam etti. TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’nu yürüyüşe almadılar. Baro Başkanları ve avukatlar ilk olarak Anıtkabir’e uğradı.


Polis barikatın kaldırılmasıyla yürüyüşe devam eden baro başkanları, Anıtkabir’e ulaştı. Mustafa Kemal Atatürk’ün mezarını ziyaret eden başkanlar, Anıtkabir önünde birlikte bir fotoğraf çekti. Cuma gününden bu yana süren yürüyüşü Anıtkabir’de sonlandıran baro başkanları, taleplerini TBMM’ye iletecek. Bugün değerlendirme toplantısı yaptıktan sonra görev yaptıklar kentlere döneceklerini açıkladılar.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.