Öğrenciler Kazandı

İstanbul üniversitesi rektörlüğü yeni yılda yürürlüğe girecek uygulama ile yıllardır  3 öğün verilen yemeği 2 öğüne indirmiş, günlük  3 öğün indirimli yeme hakkını ise 1 öğüne indirmişti.

Tüm ülkede tepkiye yol açan bu uygulama öğrencilerin geniş katılımlı protestolarına sebep oldu. Günlerdir üniversitenin önünde yapılan eylemlere her seferinde polis saldırmış, öğrencilere karşı jop ve biber gazı kullanmıştı.

Öğrencilerin Eylemleri Rektöre Kararı Geri Çektirdi.

Rektörlük dün yaptığı yazılı açıklama ile kararı geri çekti. Yaptığı yazılı açıklamada kararı geri çektiklerini şu şekilde duyurdu:

… 2020 yılı başında bütçe kısıtlılığı nedeniyle hiç arzu etmediğimiz halde yemekhane ilgili yeni bir düzenleme yapma ihtiyacı hasıl olmuştur. Ancak sadece bütçe yetersizliğinden kaynaklı yeni düzenleme üzülerek ifade etmek isteriz ki, hiç de tasvip etmediğimiz bir noktaya gelmiştir.

Gelişmeleri yakından takip eden, öğrencilerimizin dilekçelerini değerlendiren ve taleplerini dinleyen Rektörlüğümüz, yemekhane ile ilgili alınan kararı iptal ederek; öğrencilerimizin sabah kahvaltısı, öğle ve akşam yemeklerinin önceden olduğu gibi aynen devam etmesi kararı almıştır.

Rektörlüğümüz öğrencilerimizin yoğun talebi üzerine bütçe harcama planını yeniden gözden geçirmiş, diğer hizmet alanlarından kısarak yemek hizmetinin aynı şekilde devamını sağlamıştır.

Tüm bunlar yaşanırken İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümü 3. sınıf öğrencisi Sibel Ünli yaşamına son vermişti. Ünli sosyal medyada yaptığı son paylaşımlardan birinde, “Bir liraya karnımı doyurabilir miyim enter. Yemekhane kartımda para kalmamış sadece bir liram var” demiş, yeni yıl dileğine ise ‘iş bulmak’ yazmıştı.

sibel ünlü twitter ile ilgili görsel sonucu
sibel ünlü ile ilgili görsel sonucu
Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.