Oğluna ADALET istemek için Ankara’dan Silivri’ye yürüyecek

Melek Çetinkaya’nın oğlu darbeye teşebbüs suçlaması ile müebbet hapse mahkum edilen onlarca anneden biri. Furkan Çetinkaya Hava Harp Okulu öğrencisiyken, 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin hemen ardından tutuklandı ve müebbet hapse mahkum edildi.

Anne Melek Çetinkaya oğluna adalet istemek için bir çok eylemler hayata geçirmişti. Polis tarafından defalarca işkence ile gözaltına alınmıştı ama o adalet istemekten vazgeçmiyor.

“Her türlü soruşturmadan temiz çıktı ama yine de oğlum darbeye teşebbüs suçundan tutuklandı. Üç buçuk yıldır otobüsle gidip geldiğim Silivri’ye şimdi yürüyerek gideceğim. Adalet istiyorum” diyen Melek Çetinkaya Cumhurbaşkanlığı, İçişleri ve Adalet bakanlıkları başta olmak üzere çalmadık kapı bırakmadığını anlatıyor, “Adaletin olmadığını kemiklerimize kadar hissettik ama adaletin de peşini bırakacak değiliz” sözleriyle kararlılığını dile getiriyor.

Yüksel caddesinde de eylem yaparak oğlu için adalet isteyen anne Melek Çetinkaya defalarca Yüksel direnişçileri ile işkenceli gözaltı yaşadı.

259 askeri okul öğrencisi 15 Temmuz gecesiyle ilgili yargılamalar sonrasında darbeye teşebbüs suçlamasıyla müebbet hapis cezası aldı.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.