ODTÜ’de Polis Biber Gazıyla Saldırdı!

Çok sayıda öğrenci gözaltında.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ)’de yapılmak istenen Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurduna karşı direniş 15 Mayıs’tan beri devam ediyor. Öğrencilere desteğe gelen hocalar, rektörün istifasını isteyen sloganlar atarken, milletvekillerinin ise içeriye girmesine izin verilmedi. Saat 09.30 sıralarında ise polis, eylemci öğrencileri tartaklayarak dışarı çıkarttı.Ağaç kesimi başladı. 

ODTÜ’ye ait arazinin, üniversitenin söz hakkı olmayacak şekilde devredilmesi, kampüs ekosisteminin zarar görebileceği ve yurdun gerici yapılanmaları güçlendirebileceği endişeleri nedeniyle öğrenciler inşaat alanına kurdukları çadırlarla yaklaşık iki aydır direniyordu.

Bu sabah saatlerinde öğrencilerin direniş yaptığı alana yani üniversite içine çevik kuvvet polisleri ile yıkım ekipleri girdi. Arazideki çadırları söken polis öğrencilere saldırdı. Biber gazı kullanılan saldırıda çok sayıda öğrenci gözaltına alındı.

Bilimsel eğitim, öğrenim, bilime ve bilim insanına saygı, doğaya, çevreye ağaca saygı gibi kavramlara yabancı olan AKP faşizmi ODTÜ’ü ele geçirmek istiyor. Bahçesine kuracağı yurtta gerici ideolojisini ODTÜ’de yaymak istediği biliniyor. Mücadele geleneğine sahip ODTÜ’yü ele geçirmek için rektörlük seçimlerine de müdahale etmişti AKP. Rektör bilimin ışığında değil Erdoğan’ın emirleri ile hareket etti göreve tayin edildiğinden beri. Öğrencilerin sık sık protestolarına uğrayan ve haketmediği halde rektörlük koltuğunda oturan Mustafa Verşan Kök, velinimeti cumhurbaşkanı’na yaranmaktan başka bir pratiği yok. Seçimi çok büyük farkla kaybetmesine rağmen, Cumhurbaşkanı tarafından tayin edildiğinden beri polis ile işbirliği yaparak defalarca ODTÜ’ye polis çağırdı.

Bu sabahki saldırı da rektör polis koordinasyonu içerisinde yapıldığı polis saldırısı esnasında hocaların protestolarından belli oluyordu. Öğrencelerin paylaştığı twette “Arkadaşlarımız işkence edilerek, boğazları sıkılarak,kafasına vurularak ve yumruk atılarak küfürlerle alandan uzaklaştırıldı. ” bilgileri verildi.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.