Nuriye’yi tutukladınız… Diyelim Alev’i de Kaçırdınız! Peki YÜKSEL’İ NEREYE KAÇIRACAKSINIZ?

Düzce Ve Yüksel direnişçisi Alev Şahin, 20 Ağustos’ta yaşadığı evin sokağında polislerce kaçırılmak istendi.

Evinin sokağında polis tarafından çevrilip, araca bindirilmeye çalışılan Alev Şahin’in, o anda avukatıyla görüşmesi üzerine polisler zorla götürmekten vazgeçerek olay yerinden uzaklaştıllar.

Düzce’de Çevre Ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde çalışırken 679 sayılı KHK ile ihraç edilen Alev Şahin, ihraç edilmeye sessiz kalmayıp direnen kamu emekçilerinden biriydi. Uzun süre Düzce’de şehrin meydanında direnişini sürdüren Şahin, Yüksel Direnişcileriyle de direnişini birleştirdi.

AKP faşizmi, Alev Şahin’i direnişten vazgeçirmek, yıldırmak için bugüne kadar defalarca gözaltına aldı, tutukladı. Bu son saldırı da kuşku yok ki aynı politikanın devamı.

Direnenler direnmekten vazgeçmediği için, zulüm de direnenleri sindirme susturma politikasından vazgeçmiyor.

“Sizden korkan sizin gibi olsun!”

Yüksel’de Mehmet Dersulu, Merve Demirel, Bakırköy’de Nursel Tanrıverdi, hemen her eylemlerinde gözaltına alınıyorlar. İşçi Turan Aktaş, türlü türlü baskılara muhatap oluyor. Ancak faşizmin açmazı, direnişçilerinin kararlılığı ve direnişlerin her koşulda devam ediyor oluşudur.

Alev Şahin’in kaçırma teşebbüsünden sonra yaptığı açıklama da bunu gösteriyor. Alev Şahin kaçırma olayını ve bunun karşısındaki tavrını şöyle anlatmıştı:  

“Az önce alışveriş yapmak için markete giderken evimin yakınındaki parkta etrafımı 4 polis çevirdi.

Bana ifade eksiğim olduğunu söyleyerek birlikte karakola gitmemiz gerektiğini söylediler. Ben de avukatımla kendim gelirim dedim.

Ardından 34 YJV 21 plakalı siyah panelvan yaklaştı. Bu araçla kendileri ile gitmemde ısrar ettiler. Ben de gözaltı kararı olmadan hiçbir araca binmeyeceğimi, bu araçlarla insan kaçırdıklarını söyledim.

Başka araç getirelim dediler. Yakalama kararı yoksa polis aracına beni bindiremeyeceklerini söyledim. Araca binmeyeceksem parkta sohbet edebileceğimizi söylediler. Polisle sohbet edecek biri değilim dedim.”

“Avukatıma ulaşınca ve durumu anlatınca araca binip uzaklaştılar. Biri kadın 6 polis ile beni evimin sokağında çevirip araca binmeye zorlamak kaçırma teşebbüsüdür. Sizden korkan sizin gibi olsun!”

Suç Duyurusu

Alev Şahin, evinin sokağında kendisini kaçırmaya kalkan, tehdit edip gözdağı veren polislerle ilgili olarak Ankara Adliyesi’nde suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu, sonuç verir veya vermez; fakat, direnenlerin meşruluğudur.

Polisin hiçbir baskısını, eşkiyalığını, kanıksamamak açısından da son derece önemli bir tavırdır.

Sosyal ağlarda paylaşın