Nuriye Gülmen Savunması 7: Yakınları için adalet arayanların yargılanması, yargının halka karşı sopa olarak kullanılmasının yarattığı en göze batan örnekler.

Yakınları için adalet arayanların verdikleri mücadelelerden dolayı yargılanması,ceza alması yargının halka karşı sopa olarak kullanıması yarattığı en göze batan ve adalet duygumuzu sarsan örnekler.

Mesela iki evladını ve eşini akp Urfa milletvekili Halil İbrahim Yıldız’ın esnaf ziyareti sırasında dükkanlarına girmesi ile başlayan kavgada kaybeden diğer oğlunu 35 yıl ceza verilen Emine Şenyaşar’a Urfa adliyesinin önünde oturma eyleminden dolayı soruşturmalar açıldı.

Haziran ayaklanması sırasında hayatını kaybeden Ahmet Atakan’ın annesi Emsal Atakan’a hakkında sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek davalar açıldı.

Sultan Kaya ölüm orucunda olan yeğeni Ebru Timtik’in taleplerini duyurmak için döviz açtırmıştı örgüt üyeliği iddiasıyla tutuklu yargılandı.

Melek Çetinkaya adaletsiz bir yargılama ile müebbet hapse mahkum edilen oğlu için adalet mücadelesi verirken bir televizyon programında söylediği sözlerden dolayı tutuklu yargılandı.


Haziran ayaklanması sırasında hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın anne ve babasına adalet mücadelesi verdikleri sırada söyledikleri sözlerden dolayı cumhurbaşkanına hakaret davaları açıldı.


Kardeşim hakkında işimi geri istiyorum talebimin kabul edilmesin için dilek feneri uçurması gerekçe gösterilerek dava açıldı ve kaldığı devlet yurdundan atıldı.

Sosyal ağlarda paylaşın